Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrós máglya

2012.02.24

Túrós máglya

 

dscf9744--medium-.jpg

Volt itthon fél kiló túró, fel kellett használni, ne hogy megromoljon, s random mód sikerült ez a süti.  Felvettük a repertoárba! :)

Idő: 2 óra

 

Hozzávalók:

  • 10 fehérje
  • 4 tojássárgája
  • 2 vaníliás cukor
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 púpos ek finomliszt
  • 3dl tej
  • 1 cs vaníliapuding (főzős)
  • 4 ek cukor
  • 1 ek fahéj
  • 500g túró
  • 1 alma
  • 1 kiskanál cukor

Elkészítés:

Törjük fel a tojásokat, a fehérjéket szedjük külön tálba. Ha valamelyik sütiből megmaradt volna fehérje, ezeket is bele lehet önteni.

2 vanilin cukorral kemény habbá verjük a fehérjét.

dscf9722--medium-.jpg

A sárgákat 6 ek cukorral fehéredésig turmixoljuk. Hozzáöntjük az egy deci tejet , majd az olajat, végül a sütőport, és a 10 púpos ek lisztet is homogénné keverjük benne.

 

dscf9725--medium-.jpg

Ebből a tésztából 3 ek-val kanalazzunk át egy hasonló méretű tálba, amibe majd a túró kerül.

 

dscf9727--medium-.jpg

 

A habnak a felét óvatosan spatulával belekeverjük a piskótamasszába.

 

Egy kisebb fazékba megmelegítünk 2 dl tejet, s egy másik tálba 1 dl tejhez hozzákeverjük  csomómentesre a pudingport, és 4 ek cukrot, valamint az 1 ek fahéjat, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, és megfőzzük. Közben folyamatosan kevergetjük, besűrűdésig.

dscf9726--medium-.jpg

A puding felét összekeverjük a fél kiló túróval, és az előbb belekanalazott kis sütimasszával.

 

dscf9730--medium-.jpgdscf9731--medium-.jpg

 

Mossunk meg jól egy almát, vékony szeletekre vágjuk fel, amit már nem lehet, abból kis kockákat vágunk.

dscf9733--medium-.jpgdscf9734--medium-.jpg

Vegyünk elő egy közepes méretű tepsit, kis margarinnal és lisztel kenjük ki, majd öntsük bele egyenletesen a piskóta masszát.

 

A tetejére helyezzük el az almadarabokat. Majd erre kanalazzuk a pudingos-túró réteget.

dscf9738--medium-.jpg

dscf9739--medium-.jpg

Előmelegített sütőben sütjük nagy lángon 10 percig.

 

dscf9740--medium-.jpg

Addig összekeverjük a fehérjehab másik felét a puding megmaradt felével.

 

dscf9735--medium-.jpgdscf9736--medium-.jpg

Kivesszük a sütőből a sütit, az almaszeletek többségét beleszúrjuk a még szaftos süti tetejére, majd ráöntjük a habréteget.

 

dscf9741--medium-.jpg

 

dscf9742--medium-.jpg

Díszítésnek a maradék almát ráhelyezzük ízlés szerint, amikre szórhatunk egy kis cukrot, majd megy vissza a süti a sütőbe még 50 percig kis lángon sül.

 

dscf9743--medium-.jpg

 

Majd lehet is szeletelni, bár szebben kockázható, ha már kihűlt. :)

dscf9744--medium-.jpg

 

dscf9749--medium-.jpg

 

Szépségversenyt nem nyer a süti, de az íze isteni! :)dscf9755--medium-.jpg

 

Jó étvágyat!

Puszi: Mézi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2016 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 1
Összes: 101946
Hónap: 970
Nap: 55