Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrós Lepény

2011.09.05

 

Túrós lepény

 

 dscf6578--medium-.jpg

 

Idő: 2,5 óra 

Hozzávalók: 

-         2+2+1 tojás (5)  

 

-         1 tasak vanillin cukor  

 

-         125 g margarin (fél kocka)  

 

-         5 ek. víz  

 

-         12 ek. cukor  

-       200 g liszt

 

-         1 doboz/üveg vanília aroma  

 

-         1 tasak sütőpor  

 

-         csipet só  

 

-         5 ek. porcukor  

 

-         5 ek. kristálycukor  

 

-         500 g túró  

 

-         2 kupak vanília aroma  

 

-         fahéj  

 

-         2 ek. liszt  

 

-         1 kiskanál cukor  

Elkészítés:  

Előkészítjük az 5 tojást.  A fehérjéket egy tasak vanillincukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kis tálkákban 2 -2 -1 arányba szedjük ( 2-őt egy nagy tálba, a többit két picibe)

 

 dscf6546--medium-.jpg

 A 2 tojás sárgához adunk 5 evőkanál vizet, a 12 ek. cukrot, és habverőkkel habosra mixeljük.  

 

dscf6545--medium-.jpg    dscf6547--medium-.jpg

 dscf6550--medium-.jpg

 

 A vajat megolvasszuk, s hozzáöntjük, és vanília aromával ízesítjük.

dscf6552--medium-.jpg


Csipetnyit megsózzuk, s beleforgatjuk a lisztet és a sütőport a masszába, majd ezt is jól elkeverjük.

 

 

 dscf6554--medium-.jpgdscf6556--medium-.jpg

Végül a fehérje habnak a felét spatulával elegyengetjük benne.

 dscf6557--medium-.jpgdscf6560--medium-.jpg

 Kikenünk egy tepsit vajjal és lisztel.

 

  A tészta háromnegyedét beleöntjük. A másik negyedét félretesszük egy kis időre. A tepsi megy be a sütőbe 15 percre (5 percig nagylángon, 10 percig kicsin).

 dscf6564--medium-.jpgdscf6563--medium-.jpg

 Közben megcsináljuk a túrós tölteléket.

 

  A fél kiló túrót beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a 5+5 evőkanál cukrot, 2 tojássárgáját, egy kis vanília aromát, ízlés szerint fahéjat, és 2 evőkanálnyi lisztet.

 dscf6565--medium-.jpgdscf6567--medium-.jpg

 dscf6568--medium-.jpg

 

  Ezt a már sülő tésztára öntjük, egyenletesen, majd a maradék negyednyi tésztához adjuk a maradék tojáshabot, s ezt sütőecset segítségével (vagy kanállal) eloszlatjuk a túró tetején.

 

 dscf6570--medium-.jpgdscf6571--medium-.jpg

 dscf6572--medium-.jpg

 

Maradt még egy tojás sárgánk, egy kiskanál cukorral elkeverjük és az ecsettel berácsozzuk vele a tészta tetejét.

dscf6573--medium-.jpg 

 

 Másfél órán át sül, közepes-kislángon. A süti aranybarna kivételkor.

 dscf6574--medium-.jpg

 

Jó étvágyat!dscf6578--medium-.jpg

 

 Mézi

 

 

dscf6588--medium-.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 108563
Hónap: 1082
Nap: 32