Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött sültAlma

2011.08.03

Töltött sültalma

dscf5498--medium-.jpg 

Idő: 1,5 óra

Hozzávalók:

·     9 db alma

·     6 db ringló vagy szilva

·     1 tasak vanillin cukor

·     őrölt fahéj

·     rumaroma

·     (méz)dscf5453--medium-.jpg

Elkészítés:

Jól megmossuk az almácskákat, s a magházukat kivágjuk.

dscf5454--medium-.jpg

A lyukas közepüket ujjal befahéjazzuk, majd cukrozzuk.

dscf5462--medium-.jpgdscf5455--medium-.jpg

dscf5464--medium-.jpgdscf5467--medium-.jpg

A ringlókat/szilvákat is megmossuk, és cikkekre vágjuk őket, a magokat eltávolítjuk.

dscf5478--medium-.jpg

Csepegtetünk rájuk egy kis rumaromát, őket is meghintjük vanillin cukorral, és az almák közepébe helyezzük őket.

dscf5486--medium-.jpgdscf5489--medium-.jpg

Majd mehetnek a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy tanács, ne úgy helyezzük el, mint én a képen, hanem a lyuk legyen vízszintesen, tehát az ép alma felülete legyen a tepsin, ne a lyuk, mert kifolyt nekem itt egy csomó fincsi töltelék. No de sebaj, legközelebb! :)

15 percig nagy lángon sül, majd még 15 perc kisebb lángon és kész is.

dscf5494--medium-.jpgdscf5496--medium-.jpg

Jó étvágyat!

Tálaláskor meglehet locsolni mézzel is.

                                      Mézi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 105614
Hónap: 1012
Nap: 25