Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rákóczi Túrós -kicsit másképpen

2011.11.18

Rákóczi túrós -ahogy Mézi süti

 

dscf1240--medium-.jpg

Idő: 2 óra + 1 éjszaka jót tesz neki

Hozzávalók:

Piskóta

  • 7 tojássárgája
  • 10 ek cukor
  • 125 g margarin (fél kocka)
  • 2 ek vanília aroma
  • 5 ek rétesliszt
  • 18 ek finomliszt
  • 1 bögre tej
  • csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 250 g túró

Hab:

  • 2 tasak vanilin cukor
  • 10 tojásfehérje

Túrókrém:

  • 750 g túró
  • (a habból 5 ek)
  • 3 tojássárgája
  • 10 ek cukor
  • nagy pohár barack joghurt
  • 2 ek vanília aroma
  • 1 ek fahéj
  • 5 ek liszt
  • 1 alma

Tetejére:

  • maradék hab + 3 ek cukor
  • baracklekvár

Elkészítés:

dscf1205--medium-.jpg

Szétválasztjuk az összesen 10 tojást, 3 tálba, egyikbe a 10 fehérjét, másikba 7 tojássárgát, és egy kisebbe 3 tojássárgára szedjük.

 

dscf1207--medium-.jpg

Most a 7 tojássárgával foglalkozunk, a többit tehetjük a hűtőbe. Felverjük 5 ek cukorral. Közbe felolvasztjuk a margarint, ,s a vanília aromával és a bögre tejjel együtt hozzákeverjük a sárga masszához. Majd fokozatosan a liszteket és a sütőport is elvegyítjük benne. Legvégül 250 g túróval lazítjuk fel.

dscf1209--medium-.jpgdscf1217--medium-.jpg

Kikent kilisztezett tepsibe (ez most nagy adag, úgyhogy 35*26cm-es tepsibe) öntjük, és 25 percre betesszük a sütőbe (10 perc nagylángon, 15 perc kislángon)

Eközben a túrókrémet előkészítjük. Ehhez a 10 tojásfehérjét 2 tasak vanilincukorral kemény habbá verjük.

dscf1225--medium-.jpg

Egy nagyobb tálban a 750 g túróhoz hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, 10 ek cukrot, nagy pohár joghurtot, vanília aromát, fahéjat, 5 ek lisztet, és jól elkeverjük. Majd a habból hozzákeverünk óvatosán 5 evőkanálnyit.

dscf1218--medium-.jpgdscf1213--medium-.jpg

Megmosunk egy almát, és pici kockára vágva, ezt is hozzáadjuk a túróhoz. (Ez is saját verzió, szerintem feldobja a túrót egy kis gyümölcs)

dscf1220--medium-.jpg

A piskóta tetejére ömlesztjük a krémet, elegyengetjük, és még 1 órán át sül a süti kislángon így együtt.

dscf1223--medium-.jpg

dscf1227--medium-.jpg

Amikor késsz, (szép barna a teteje és a tészta nem ragad) és egy picit hűlt is, a habot mégegyszer felverjük 3 ek cukorral jó keményre, és habzsák segítségével berácsozzuk a sütink tetejét. Amikor kész még 5 percet sül a habbal együtt is a süti, hogy pici színt kapjon.

dscf1232--medium-.jpg

Majd a habzsákot kimossuk, és baracklekvárral töltjük fel, és a habok közé a rácslyukakat megtöltjük vele.

dscf1235--medium-.jpg

Voila! Késsz is, lehet szeletelni, ámbár megfigyeltük, hogy 1 éjszaka után a maradék süti még finomabb lett, jobban összeálltak az ízek. :) Csak kár, hogy hamar elfogy, még ez a giga adag is :D

dscf1240--medium-.jpgdscf1249--medium-.jpg

Jó étvágyat!

Mézi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nyamiii

(Muffi, 2011.11.19 15:21)

Ebből én is akarooook! :D:D:D

Re: Nyamiii

(Mézi, 2011.11.20 17:31)

Legközelebb kapsz, ha jó leszel :)
Vagy, süsd meg! :D

 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Április >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Statisztika

Online: 2
Összes: 103833
Hónap: 981
Nap: 53