Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meggyes Torta

2012.01.26

Meggyes Torta

 

dscf9195--medium-.jpg

Ez egy szép vendégváró, ünnepekre, bár kicsit macerásnak tűnhet, hogy a massza kétféle színű/ízű de megéri.

 

Idő: 3-4 óra

Hozzávalók:

  • 8 tojás (4+4)
  • 16 ek cukor (8+8)
  • 150 g margarin (75+75)
  • vanília aroma
  • rumaroma
  • 2 csomag vanilin cukor
  • 1+1 sütőpor
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 ek kakaó
  • puncspuding
  • csokipuding
  • 6+6 ek tej
  • 10-10 ek liszt

Krémhez:

  • csokipuding (főzős)
  • konyakmeggy aroma
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítés:

Előkészítünk 3 tálat. A tojásfehérjéké az egyik, és a sárgájukat, 4-et 4-et külön.

dscf9156--medium-.jpgdscf9159--medium-.jpg

 

Mindkét sárgásba keverünk 8-8 ek cukrot és 75-75 g felolvasztott margarint.

Az egyikbe vaníliaaromát öntünk, a másikba rumaromát.

A fehérjét kemény habbá verjük 2 vanilin cukor hozzáadásával.

A vaníliáshoz keverünk még egy kis mézeskalács fűszerkeveréket és egy tasak puncspudingport, majd 1 tasak sütőport, 6 ek tejet, és 10 ek lisztet. Keverjük csomómentessé turmixgéppel.

dscf9165--medium-.jpg

A rumoshoz adunk 1 sütőport, 3 ek kakaóport, egy tasak csokipudingport, 6 ek tejet, és 10 ek lisztet.

 

dscf9162--medium-.jpgdscf9166--medium-.jpg

A fehérjehabot felezzük meg és adjuk a tésztákhoz, spatulával óvatosan keverjük bele.

dscf9170--medium-.jpgdscf9171--medium-.jpg

 

Vegyünk elő egy nagyobb tepsit, kenjük ki vajjal, lisztel, majd felváltva öntsünk a felét a tésztáknak bele, s villával picit kavarjunk bele, hogy szép mintája legyen.

A meggyet szűrjük le, s szórjunk a tésztára, majd ismét csorgassunk bele masszát, majd meggyet, míg minden el nem fogy.

dscf9172--medium-.jpg

 

dscf9173--medium-.jpgdscf9174--medium-.jpg

 

dscf9177--medium-.jpg

 

 

 

Előmelegített sütőben süssük szép aranybarnára, tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, kb 10 percet sül nagy lángon, majd 50-60 percet kislángon, de ez sütőtől függ. :)

dscf9179--medium-.jpg

Közben elkészítjük a krémet. 3 dl tejet felteszünk melegedni, a maradék egy decihez keverjük a pudingport, a konyakmeggy aromával, s 4 ek cukorral, keverjük csomómentesre, majd öntsük a tejhez, s kevergetve főzzük amíg be sűrösödik.

 

dscf9184--medium-.jpg

 

Ha kész a süti és picit hűlt, vágjuk 3 részre fel, s töltsük meg a krémmel.

dscf9188--medium-.jpgdscf9191--medium-.jpg

 

dscf9195--medium-.jpg

 

 

dscf9215--medium-.jpgJó étvágyat hozzá! :)dscf9200--medium-.jpg

Mézi

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 110798
Hónap: 1224
Nap: 33