Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meggyes piskóta

2011.03.18

Meggyes piskóta

dscf2315--medium-.jpg 

Idő: fél óra + 45 perc

 Hozzávalók:

š 10 g margarin + egy kicsi a kikenéshez

š 6 ek. cukor

š 6 tojás

š 2 tasak vanillin cukor

š 330 g tej (1/3 l)

š rumaroma

š 10 púpos ek. liszt

š 1 tasak sütőpor

š 1 ek. főzős kakaó

š fahéj

š 1 kg magozott meggy (befőtt)

 

Elkészítés:

     Előkészítünk 2 edényt, s a 6 tojást feltörjük, s dscf2291--medium-.jpgszétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét a két tasak vanillin cukorral felverjük kemény habbá. A sárgájához hozzákeverjük a 6 evőkanál cukrot, és ezt is robotgéppel világosabbá keverjük. A felolvasztott vajat hozzáöntjük, és az ízesítésre szánt fahéj és rumaroma mennyiséget is, és elkeverjük. Egy harmadik tálban a lisztbe hozzáadjuk a sütőport, és elkeverjük. Majd fokozatosan a tálból a sárga masszához szórjuk a lisztet, és közben hozzáöntjük a tejet is, és közben legalább háromszor elkeverjük.

Ha szeretnénk, hogy a tészta mintás legyen, válaszuk szét a sárga masszánkat, és a feléhez adjunk hozzá 1 vagy több evőkanál kakaóport, esetleg olvasztott csokit.

dscf2295--medium-.jpg

Ha ezzel is megvagyunk, a tojáshabot vigyázva hozzáhabarjuk a masszákhoz, hogy ne törjön össze nagyon.

dscf2299--medium-.jpg

A tepsit margarinnal kikenjük, az oldalát is! Majd lisztel megszórjuk, és addig ütögetjük, rázzuk, míg mindenhol lesz rajta lisztréteg.dscf2304--medium-.jpg

Közben előkészítjük a meggyet. Leöntjük róla a meggylevet, leszűrjük, ha kell, kimagozzuk. S egy pici lisztbe meghempergetjük őket egy külön tányérban, így nem fog a sütibe folyni és elszínezni a maradék leve, (néha láthatunk az efféle sütikből olyat, hogy a meggy körül zöldes árnyalatú az egyébként sárga piskóta, ezt kerüljük ezzel el).

A tepsibe felváltva öntünk a sárga, a majd barna masszából, míg el nem fogy.

 

dscf2303--medium-.jpg

dscf2309--medium-.jpg

 

Előmelegítjük egy kicsit a sütőt, majd 10 percig nagy lángon sütjük, kivesszük s jó sok alátétre tesszük, mert meleg . Gyorsan beledobálgatjuk egyenletes elosztásban a meggyeket, s 35 perig kis lángon tovább sütjük.

dscf2312--medium-.jpg

dscf2315--medium-.jpgTálalása, akár porcukorral. Finom puha sütemény lett, s a meggyektől pedig üdítően hat.

 

dscf2321--medium-.jpg

dscf2332--medium-.jpg

 

Jó étvágyat, akár rögtön, akár elvitelre! ;)

dscf2365--medium-.jpg


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hmmm

(Muffi, 2011.03.25 21:06)

Nem vagyok nagy meggyes, de ez tényleg nagyon finom :D

 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2016 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 1
Összes: 102766
Hónap: 707
Nap: 24