Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kráter süti-vaníliás

2012.02.02

Kráter süti

dscf9488--medium-.jpg

Kísérletezgetem, az extra puha piskóta feltalálásával, erre itt ez az egyik alaprecept, ami lekörözi mindegyik sütit puhaságában, és mindeközben az íze is mennyei. :) 

Idő: 1,5 óra max

Hozzávalók:

  • 1 csomag vaníila puding
  • 3 dl tej
  • 1 ek vanília aroma
  • 3 ek kristálycukor
  • 5 tojás
  • 200 g cukor
  • 1 vanillincukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 250 g finomliszt
  • 4 ek kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek tejföl
  • 3 ek porcukor

Elkészítés:

Először megfőzzük a pudingot, a pudingport elkeverjük a tejben, hozzáadunk 3 ek cukrot, és egy kis vanília aromát, majd a tűzhelyen addig kevergetjük , míg besűrösödik.

dscf9464--medium---2-.jpg

Piskóta: A tojások fehérjéit egy vanilin cukorral felverjük kemény habbá.

dscf9465--medium-.jpg

A sárgákhoz adunk 200 g cukrot, fehéredésik turmixoljuk, majd hozzáöntjük a többi hozzávalót, a tejet, olajat, kakaóport, végül a lisztet a sütőporral. Óvatosan belekeverjük a fehérjehabot.

dscf9467--medium-.jpgdscf9468--medium-.jpg

Kikenünk egy tepsit margarinnal és lisztel, majd beleöntjük a tésztát. Majd egy evőkanál segítségével a pudingot kanalanként beledobjuk, vagy belecsorgatjuk. (Ezt rétegenként is lehet, fél massza után puding, majd massza és puding, hogy mindenhova jusson, a lényeg, hogy ne follyon össze az összes puding)

dscf9470--medium-.jpg

Előmelegített sütőben 10 percet nagy lángon és még 35 percet kislángon sül.

dscf9472--medium-.jpg

Ha egy picit hűlt, a tejfölhöz keverünk porcukrot, és a süti tetejére egyengetjük, megvárjuk míg rászárad, és már lehet is kockázni.

dscf9488--medium-.jpgdscf9505--medium-.jpg

Jó étvágyat! :)

Mézi

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 108563
Hónap: 1082
Nap: 32