Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ferrero Rocher Kocka

2012.04.29

Ferrero Rocher Kocka

 

dscf0780--medium-.jpg

 

Idő: 30 óra + 45 perc

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2 cs vanilin cukor
  • 150 g kristálycukor
  • 0,5 dl napraforgóolaj
  • 2 dl tej
  • 1 ek csokis meggy aroma (vagy rumaroma)
  • 130 g rétesliszt
  • 170 g finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 8 kocka étcsoki
  • 2 ek tej
  • 1 ek mandula aroma
  • 70 g keksz (omlós-édes, 1 kis rúd)
  • 1 ek mogyorókrém (nutella)

Krém:

  • 3 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 cs csokis pudingpor(főzős)
  • 1 ek mandula aroma
  • 8 kocka étcsoki
  • 1 zacskó csokis földimogyoró drazsé = 70 g
  • 3 pópos ek mogyorókrém (nutella)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 csomag vanilin cukorral kemény habbá verjük.

dscf0728--medium-.jpg

A tojássárgákat is 150 gramm cukorral fehéredésig verjük.

 

Adjuk hozzá a piskóta hozzávalóit (olaj, tej, aromák, majd a száraz anyagok, a lisztek sütőpor és kakaópor).

dscf0730--medium-.jpgdscf0731--medium-.jpg

 

A mikróban 350 W-on 2 percig melegítsük a csokit, majd ugyanennyit 2 ek tejet is, és önsük a csokira, majd az olvadt csokit is öntsük bele a masszába. Majd egy ek mogyorókrémet is adjunk hozzá.

 

dscf0734--medium-.jpg

Jól keverjük homogénné habverővel is. A habot óvatosan forgasuk bele a tésztába.

 

dscf0736--medium-.jpg

 

dscf0737--medium-.jpg

Egy kisebb edénybe szedjünk ki a masszából 1 merőkanálnyit.

Egy kis csomag omlós kekszet őröljünk meg. Mozsár és turmixgép hiányában tegyük bele egy nejlonba, fogjuk le a nyílását, és egy sodrófával ütögessük, és törjük apró darabokra. Öntsük a kiszedett masszába.

 

dscf0739--medium-.jpg

Kenjünk ki egy kisebb tepsit sütőmargarinnal, lisztel, és öntsük bele a piskótatésztát, tetejére a kekszes masszát.

 

dscf0741--medium-.jpg

15 percig nagy lángon (200 fokon) majd még 30 percet ksi lángon (180 fokon) sül a süti, tűpróbáig.

 

dscf0750--medium-.jpg

Közben megcsináljuk a krémet.

 

3 deci tejben, 4 ek cukorral, kis mandula aromával főzünk egy csoki pudingot főzős pudingporból.

Ha kész , belekeverjük még az étcsoki többi részét, valamint 3 púpos ek mogyorókrémet.

dscf0745--medium-.jpg

Törjünk össze egy zacskó mogyorós drazsét, és egy evőkanálnyit tegyünk a krémbe.

 

dscf0743--medium-.jpg

A sütit vágjuk félbe, kenjük be a krém 2/3 -val, majd a tetejét és az oldalán is bekenjük a krémmel.

 

dscf0758--medium-.jpg dscf0760--medium-.jpg

dscf0763--medium-.jpg

Tetejére szórjuk a mogyoródrazsé darabokat.

 

dscf0767--medium-.jpg

 

dscf0777--medium-.jpg

 

Felkockázzuk, és már lehet is falni! :)

dscf0785--medium-.jpgdscf0780--medium-.jpg

Jó étvágyat hozzá! Puszi: Mézi :)dscf0788--medium-.jpg

 

 

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 108563
Hónap: 1082
Nap: 32