Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Díszített Sacher torta

2011.11.30

Díszített Sacher torta

 

dscf8734--medium-.jpg

Idő: fél óra + fél óra + 1 óra= 2 óra, de kinyúlhat 3-ra is

Hozzóvalók:

  • 15 dkg vaj
  • 120 g cukor =8ek
  • 3 tojás
  • 60 g étcsoki
  • 120 g liszt
  • fél tasak sütőpor
  • teáskanál szódabikarbóna
  • 2 ek kakaópor
  • 1 kisüveg rumaroma (kingston)
  • csipet só

-baracklekvár

-1, 5 tábla csoki

-1 ek olvasztott margarin

-1 csöpp ecet

Hamis marcipán:

  • 1 dl tej
  • 125 g cukor
  • 200 g rétesliszt
  • 50 g vaj
  • 1 ek mandulaaroma
  • 1 kiskanál vérnarancsaroma (elhagyható)

-kókuszreszelék

-kakaópor

Elkészítés:

Az olvasztott vajat habossá verjük robotgéppel, a cukorral.

dscf8698--medium-.jpg

Felütjük a tojásokat, különszedve a fehérjét.

dscf8700--medium-.jpg

Felolvasztunk fél tábla étcsokit, s belekeverjük a masszába a rumaromával együtt.

A szárazanyagokat is összekeverjük, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport.

dscf8701--medium-.jpgdscf8702--medium-.jpg

Összekeverjük a két tálat.

dscf8708--medium-.jpg

Felverjük kemény habbá a fehérjét egy csipet sóval, majd ezt is óvatosan, spatulával belekeverjük a tésztába.

dscf8717--medium-.jpg

dscf8720--medium-.jpg

Kikenünk vajjal és lisztel egy kerek sütőformát.

dscf8721--medium-.jpg

5 perc nagylángon, 25 perc kislángon készre sütjük. (tűpróba)

dscf8722--medium-.jpg

dscf8724--medium-.jpg

Picit hagyjuk hűlni, majd középen kettévágjuk, és mindkét belső felületét bekenjük baracklekvárral. (legfinomabb, ha házi) Majd összerakjuk.

dscf8729--medium-.jpg

Felolvasztunk 1,5 tábla csokit, evőkanál margarinnal, és egy csöpp ecetet keverünk bele. Sütőecsettel és késsel egyengetjük a süti tetején és oldalán. Picit ez is hűl.

dscf8733--medium-.jpg

A díszítéshez feltesszük melegedni a tejet, elolvasztjuk benne a cukrot, belekanalazzuk a mandula és vérnarancs aromát (a narancsos elhagyható). Majd a lisztet és beleöntjük, és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le, egy sűrű masszát fogunk kapni. Ez is picit hűl.

Úgy formázhatunk belőle, hogy kókuszreszeléket veszünk a kezünkbe és csippentünk a masszából, és kedvünk szerint alakítjuk. Nos azért nem marcipán lesz belőle, inkább 2 dimenziós bogyókat, kukacokat, lehet formázni, meg gombóckákat. Némelyiket kakaóval is megforgatjuk, hogy más legyen a színe. Én egy masnit formáltam több kis szétnyomott gombócból, + díszítő szalagok és gömbök. :)

dscf8739--medium-.jpgdscf8749--medium-.jpg

dscf8738--medium-.jpg

A maradék masszát lehet külön kis tányérba gombócgatni, és kezdődhet a nassolgatás.

Jó étvágyat hozzá! :)

dscf8752--medium-.jpg

Mézi

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2016 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 2
Összes: 100883
Hónap: 1064
Nap: 31