Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás pudingos Torta

2011.07.06

Almás Vaníliás torta

 

dscf4225--medium-.jpg

Idő: 3 óra

Hozzávalók:dscf4223--medium-.jpg

-         5 db tojás

-         3 evőőkanál víz

-         10 +2+ 4 evőőkanál cukor

-         1 tasak sütőőpor

-         10 evőőkanál liszt

-         kakaópor

-         5 kocka étcsoki

-         fél citrom héja

-         negyed liter tej

-         2 tasak vanília főőős puding

-         fahéj

-         1,5 kg alma

-         pici vaj a kikenéshez

-         pár szem meggy és 1 db barack

Elkészítés:

Feltörjük az 5 tojást, szétválasztva a fehérjét a sárgájától. A fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzá kanalazunk 3 evőkanál vizet, és ezt is robotgéppel felverjük, s ekkor kivilágosodik a lötyi, és a térfogata jócskán megnő.

dscf4173--medium-.jpg

A sárgájához adunk 10 evőkanál cukrot, ezt is elkeverjük, majd a sütőport , és a 10 evőkanál lisztet is fokozatosan belekeverjük.

dscf4174--medium-.jpg

Ízlés szerint öntsünk bele főzös kakaóport, s 5 kocka étcsokit közben olvasszuk meg (mikróban, vagy forró gőz fellett) , s ezt is kanalazzuk bele, s homogénné keverjük el.

dscf4178--medium-.jpgdscf4181--medium-.jpg

Egy citromot alaposan mossunk meg, s a héja felét reszeljük bele a masszába.

dscf4180--medium-.jpg

Ha mindez megvan, akkor óvatosan borítsuk bele a fehér habot, és egy icike-picikét egyengessük, de még látszódhat külön a hab is, mikor kész.

dscf4184--medium-.jpg

Vegyünk elő egy kis tepsit, tegyünk bele egy sütőpapírt, amit én még a biztonság kedvéért ki is liszteztem. Beleöntjük a masszát, és 15 percig nagy lángon, majd 40 percig kis lángon sül.

dscf4187--medium-.jpg

Közben elkezdjük az almákat hámozni, és nagy lyukú reszelőn reszelni egy nagyobb tálba.

dscf4195--medium-.jpg

Késpróbával megállapítjuk, hogy kész e a piskóta. (ha nem ragad rá semmi, akkor jó).

dscf4192--medium-.jpg

A papírral egyszerű kiborítani egy tálcára.

Az alma nagyon tocsogós, ha lereszeltük, ezért még egy szűrő segítségével kinyomkodjuk belőle a levét, ezzel szétválasztjuk a létől.

dscf4196--medium-.jpg

A piskótát középen egy hosszú késsel egyenletesen szétvágjuk.

Most elkészítjük a pudingot. Negyed liter tejet, ugyanennyi almalével (abból, amit most nyertünk ki az almákból) összeöntünk. Egy ujjnyit belőle átöntünk egy kis edénybe, a többit felrakjuk a tűzre melegedni.

A kisedénybe 4 evőkanál cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat, és a vanília puding porokat öntjük, s jól elkeverjük, csomómentesre.

Majd beleöntjük a melegedő lötyibe, s pudingá főzzük.

Ezt eloszlatjuk, ha kész, a sütink mind két belső oldalán.

dscf4204--medium-.jpg

Pár perc szikkadás után, az alsó felére rakosgatjuk az almareszeléket, hogy egyenletes halom legyen.

dscf4206--medium-.jpg

dscf4210--medium-.jpg

Majd a tetejét is ráforgatjuk.

dscf4220--medium-.jpg

A süti tetejére csorgathatunk karamellt, de nem muszáj.

A díszítés következik. Félbevágjuk a meggyeket, a magot eltávolítjuk. A barackot meghámozzuk, s pici darabokra vágjuk. Ízlés szerint formákba rendezhetjük őket, s úgy maradnak a sütiben, hogy egy kicsit belevágunk egy késhegyel azokba a részekbe, ahová jön a gyümi darabka, s belenyomjuk egy kis részét a lyukba.

dscf4225--medium-.jpg

És kész is. Jó étvágyat! dscf4231--medium-.jpg

Mézi

(Az ünnepeltnek tetszett! :) )

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Április >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Statisztika

Online: 3
Összes: 103834
Hónap: 982
Nap: 54