Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás pite franciásan

2011.04.30

Tarte de Pommes Almás pite franciásan 

 

dscf3146--medium-.jpg


Idő: 2-3 óra

 

Hozzávalók:

—     5 tojás

—     5 ek. cukor

—     10 ek liszt

—     150 g margarin

—     ½ tejszínes mogyorós aroma

—     ½ vanília aroma

—     ½ rum aroma

—     2 vanillin cukor

—     6 alma

—     rózsaszín puding

—     3 ek cukor

—     ¼ l tej + 1 dl tej

—     fahéj

Elkészítés:

           dscf3092--medium-.jpg Felverjük a tojásokat, és elkeverjük, majd habosra turmixoljuk a cukorral. Megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük, ízesítjük tejszínes-mogyis + vanília aromával a lötyit, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet. Ezt is robotgéppel homogénre kavarjuk. Nos, a masszánk kész is . : )

dscf3095--medium-.jpgdscf3099--medium-.jpg

Kikenjük egy csipet vajjal a kör alakú tepsit, majd be is lisztezzük.

dscf3102--medium-.jpgdscf3106--medium-.jpg

Öntsük bele a masszánk ¾-ét. Fontos, hogy ne az összest, mert lesz még rá szükség.

            Előkészítjük az almákat. Megmossuk, és szeletekre vágjuk. Kis holdakra vágva a szeleteket körbe helyezgetjük a sütibe.

dscf3108--medium-.jpgdscf3111--medium-.jpg

            Középre vízszintesen kör alakúakat helyezünk. Így kész az első réteg alma.

A tetejére karamellizálhatunk cukrot, 1 evőkanálnyi cukrot hevítünk kis lábasban folyamatos kevergetés közben, s mikor szép barna , folyékony, gyorsan ráöntjük. (ilyenkor ajánlott rögtön elmosni a lábast, mert belekeményedhet).

Jöhet a puding. ¼ liter tejet melegítünk a főzőlapon, közben egy kis tejben elkeverjük a puddingport 3 evőkanál cukorral, és a rumaromával. Majd beleöntjük a forralódó tejbe, s kevergetés közben pudingá főzzük. Ha késsz , akkor a süti közepébe, és köré csorgatjuk.

dscf3117--medium-.jpgdscf3120--medium-.jpg

dscf3123--medium-.jpg

            Megint almát szeletelünk, s kívülről befele,  először a holdacskákat a szélére fektetve helyezzük, majd egy függőleges köralakba helyezgetjük őket.

dscf3125--medium-.jpgdscf3129--medium-.jpg

Majd teljesen a közepébe rózsát formázunk, centrikusan helyezgetve a szeleteket, akár egyre kisebbeket, közepébe egy kis kockát.

1 dl tejet elkeverünk fahéjjal, s az almákra csorgatjuk.

Aztán a maradék masszát egy habzsákba/zacskóba szedjük, ha zacskó, akkor kivágjuk az egyik sarkát, és mint a mézeskalács díszítésnél, mintázzuk a sütit, csillagalakba , majd körbe nyomjuk ki a tésztát. Így lesz egy kis pereme a sütinknek.

dscf3133--medium-.jpg

10 percet nagylángon, s olyan 30 percet közepes lángon sül a sütőben.dscf3140--medium-.jpg

Fincsi lett. : ) És jól is mutat… Ugye? :) Jó étvágyat kíván  Mézi!

dscf3146--medium-.jpgdscf3156--medium-.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(eszti, 2011.04.30 21:13)

jók a képek, főleg az utolsó! :)

Re: -

(a mutogatós bácsi, 2011.04.30 23:52)

szerintem nagyon hülye fejet vágok :-)

 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Április >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Statisztika

Online: 2
Összes: 103833
Hónap: 981
Nap: 53