Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Variációk pudingos sütikre

2012.08.12

Variációk pudingos sütikre

 

ossz.jpg

 

Idő: 3 óra

Hozzávalók: (4 őzgerinchez)

      Közös alapanyagok:

                            Piskótához:

  • 6 tojás
  • 2 cs vanilin cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 8 ek cukor
  • 8 ek fehérliszt
  • 1 dl tej

                            Tejszínhabhoz:

  • 500 ml habtejszín
  • 10 g habfixáló (por)
  • 2 ek zselatin + 3 ek víz
  • 4 ek porcukor

                             Margarin:

  • 250 g sütőmargarindscf1625--medium-.jpg
  • 8 ek porcukor

     Citromos sütihez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs. vanília puding
  • 3 ek kristálycukor
  • fél ü. vanília aroma
  • 2 db citrom

   Karamellás-tejszínes alagúthoz:

  • 5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 3 ek kristálycukor
  • fél ü. vanília aroma
  • + 6 ek kristálycukor
  • 2 ek tej
  • 1 ek kakaópor

  Szamócás-csokis félholddscf1642--medium-.jpg

  • 2 cs. szamócás puding
  • 6 dl tej
  • 6 ek cukor
  • fél ü. rumaroma
  • 1 tábla csoki
  • 1 ek kakaópor

 

 

 

Csokis szelethez:dscf1670--medium-.jpg

  • 3 dl tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs étcsoki puding
  • 1 tábla csoki
  • 1 ek nutella
  • fél ü. rumaroma 

Elkészítés: 

 A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk közbe hozzá két cs. vanilin cukrot.

dscf1586--medium-.jpg

 

 

A sárgájához keverjük először a cukrot, majd a lisztet, süőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.

dscf1587--medium-.jpg

Sütőpapíros tepsin 3 adagban kisütjük a psikótákat, egyenkét kb 10-12 perc alatt.

 

dscf1588--medium-.jpg

dscf1589--medium-.jpg

Ha kivettünk egy adagot fedjük le egy konyharuhával, hogy ne száradjon ki.

 

Közben a habtejszínt kezdjük felverni, adjunk hozzá 10 g habfixálót, s 4 ek porcukrot. A zselatint egy kis vízbe melegítsük fel, és öntsük a készülő habhoz. Verjük fel minél keményebb tejszínhabbá.

dscf1591--medium-.jpg

dscf1592--medium-.jpg

A puha margarinhoz keverjünk 8 ek porcukrot.

 

No most kezdhetjük is a sütiket, külön-külön.

Citromos:

Az egyik citromot szeleteljük fel vékonyan. Vegyünk elő egy kis sütőformát, vagy őzgerincet, béleljük ki alufóliával, és rakosgassuk bele a citromkarikákat. 

 

dscf1597--medium-.jpg

 

Főzzünk egy vaníila pudingot a hozzávalókból (5 dl tej, 2 cs. vanília puding , 3 ek kristálycukor, fél ü. vanília aroma), majd a másik citrom héját belereszeljük, a levét is hozzáfacsarjuk, s jól elkeverjük, majd a margarinkrém negyedét is belekeverjük.

 

 

   

dscf1594--medium-.jpg

 

dscf1595--medium-.jpg

 

A puding felét ráöntjük a citromokra, majd levágunk a piskótából egy darabot, hogy befedje azt, aztán ráöntjük a másik felét a pudingnak, végül lezárjuk a sütit még egy piskóta réteggel.

dscf1598--medium-.jpg

dscf1626--medium-.jpg 

Karamellás:

 

 

 Itt is főzzünk egy vaníila pudingot a hozzávalókból (5 dl tej, 2 cs. vanília puding , 3 ek kristálycukor, fél ü. vanília aroma).

6 ek cukrot folytonos kevergetés mellett karamelizálunk, majd hozzáöntünk 2 ek tejet, s tovább melegítjük, ha felfut, levesszük , felkvarajuk és visszarakjuk, míg fel nem olvad az összes cukor kristály. Hozzáöntjük a pudinghoz, beleszórunk még egy ek kakaóport, és a margarinkrém másik negyedét és homogénre keverjük.

dscf1602--medium-.jpg

Kibélelünk egy őzgerinc formát alufóliával, bekenjük tejszínhabbal ujjnyi vastagságúan. Majd belevágunk egy piskótaréteget. Ráöntjük a karamellás pudingot, erre is kenünk egy kis tejszínhabot s ráhelyezünk mégegy réteg piskótát.

dscf1604--medium-.jpg

dscf1605--medium-.jpg

dscf1606--medium-.jpg

dscf1649--medium-.jpg

Szamócás-csokis:

2 cs szamócás pudingból 6 dl tejjel és 6 ek cukorral főzünk egy pudingot.

dscf1607--medium-.jpg

Kibéleljük alufóliával az őzgerincet. Ráöntjük a pudingot, befedjük egy réteg piskótával.

dscf1611--medium-.jpg

dscf1612--medium-.jpg

Egy tábla csokit felolvasztunk mikróban 350 W-on 2 perc alatt, felkeverjük, és hozzá adunk fél ü. rumaromát, és 1 ek kakaóport, valamint a margarinkrém harmadik negyedét, s egy kis tejszínhabot.

dscf1608--medium-.jpg

Elegyengetjük a piskóta tetején, s befedjük még egy réteg piskótával.

dscf1613--medium-.jpg

dscf1637--medium-.jpg

Csokis szelet:

dscf1615--medium-.jpgdscf1616--medium-.jpg


Egy másik tábla csokit is megolvasztunk mikróban 350 W-on 2 perc alatt, hozzákeverjük a margarin utolsó negyedét, egy kis tejszínhabot, alamint egy ek nutellát.

Alufóliával kibélelünk egy kis sütőformát, s beleöntjük a csokit, s ráegyengetjük a maradék tejszínhabot.

dscf1617--medium-.jpg

Befedjük egy réteg piskótával.

Főzünk egy csokipudingot 3 dl tejből, 3 ek kristálycukorból, 1 cs étcsoki pudingból, egy fél ü. rumaromából s ráöntjük a piskótára. Végül befedjük egy réteg piskótával.

dscf1614--medium-.jpg

Már csak annyi dolgunk van, hogy egy éjszakára betegyük őket a hűtőbe.

Másnap könnyen kiborítjuk őket egy tálcára, levesszük az alufóliát, s már lehet is szeletelni őket! :)

dscf1620--medium-.jpg

dscf1626--medium-.jpg

dscf1646--medium-.jpg

dscf1629--medium-.jpg

dscf1643--medium-.jpg

dscf1651--medium-.jpgdscf1666--medium-.jpg

dscf1656--medium-.jpgdscf1664--medium-.jpg

Jó étvágyat!dscf1661--medium-.jpg

Puszi: Mézi :)

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 106549
Hónap: 867
Nap: 23