Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrós-barackos kocka

2012.08.17

Túrós-barackos kocka

A süti alapjául most kivételesen, egy tényleges recept szolgált, Dr. Oetker pudingos receptfüzetéből néztem ki, majd megspékeltem egy második túrós réteggel, így alakult ki ez a kocka! ;)

 

dscf1821--medium-.jpg

Idő: 2 óra + éjszaka

Hozzávalók:

  • 400 g bl55 liszt
  • 200 g porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 ek fahéj
  • 250 g margarin
  • -------
  • 3 tojás
  • 200 g kristálycukor
  • csipet só
  • 500 g túró
  • 2 ek bl55 liszt
  • 1 vaníila puding (főzős)
  • 1 kupak citromlé
  • -------
  • 1 csomag Dr. Oetker Túrós Tortakrém (160 g)
  • 500 g túró
  • 3 dl tej
  • 1 ek fahéj
  • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 ek kristálycukor
  • ------
  • 9 db nektarin, vagy barack
  • 7 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 ek kristálycukor

Elkészítés:

A lisztet összeöntjük a porcukorral, a sütőporral, a csipetnyi sóval, és a fahéjjal.

dscf1788--medium-.jpg

Majd a margarinnal összekeverjük, és elmorzsoljuk homogénné.

dscf1789--medium-.jpg

Előveszünk egy közepes méretű tepsit, kivajazzuk, kilisztezzük, és a masszánk felét belenyújtjuk.

dscf1796--medium-.jpg

Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjunk hozzá 200 g cukrot, egy csipet sót, s keverjük habosra.

dscf1790--medium-.jpg

Törjünk bele 500 g túrót, majd keverjünk még hozzá 2 ek lisztet, 1 cs vanília pudingot és egy kupak citromlevet.

dscf1791--medium-.jpg

Majd öntsük bele a tepsibe.

dscf1797--medium-.jpg

Kockázzuk fel a barackok felét, és potyogtassuk rá a túróra.

dscf1798--medium-.jpg

Majd a tészta másik felével fedjük be. (morzsoljuk rá).

dscf1799--medium-.jpg

Sütőben kb 1 órán át sül, 190 fokon 10 percig, majd 180 fokra le vesszük.

dscf1801--medium-.jpg

Közben megcsináljuk a másik túrókrémet.

A tortakrémport összekeverjük 3 dl tejjel és fél kg túróval, 1 ek fahéjjal, 4 ek cukorral, és egy kiskanál mézeskalács fűszerkeverékkel. Az utbbi igazán különleges ízt kölcsönöz a túrónknak. A maradék barackot is belekockázzuk.

dscf1792--medium-.jpg    dscf1794--medium-.jpg

Ha megsült a sütink, ráönthetjük a túrókrémünket.

dscf1807--medium-.jpg

Végül főzünk egy pudingot, 2 cs vaníila pudingporból, 7 dl tejből, és 6 ek cukorból, s a süti befedjük vele.

dscf1808--medium-.jpg

1 éjszakát pihen a süti a hűtőben, aztán pikk pakk el is fogy szerintem! :)dscf1821--medium-.jpg

dscf1818--medium-.jpg

Jó étvágyat! dscf1809--medium-.jpg:)

Puszi: Mézi

 

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2016 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 1
Összes: 102766
Hónap: 707
Nap: 24