Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Néger Charlotte

2011.09.21


Néger Charlottedscf7049--medium-.jpg

 

 

 Idő: össz.: 4 óra +1  éjszaka a dermedéshez

 Hozzávalók: 

  Piskótához: 

¯     10 tojás (5-5db) 

¯     12 ek cukor (6-6) 

¯     2 vanília cukor

¯     1-1 csipet só 

¯     1-1 kupak vanília aroma 

¯     fél-fél tasak sütőpor 

¯     2-2 ek kakaópor 

¯     5-5 ek liszt 

¯     1-1 ek tej 

A tekercsek közepébe: 

¯     fél liter tej 

¯     1 csomag vaníliás puding (főzős) 

¯     3-4 ek cukor 

¯     2 kupak vanília aroma 

¯     rokokó (ez kihagyható) 

Süti krémje: 

¯     1,2 liter tej 

¯     3 csomag csoki puding 

¯     9 ek cukor 

¯     fél doboz vanília aroma 

¯     2 ek kakaópor 

¯     1 ek rumaroma

+ 

  ¯     meggybefőtt (kimagozott)

 

¯     1 zacskó háztartási keksz

  
Elkészítés:  

 

 

Előkészítünk 1 nagyon nagy tálat és 2 közepeset. (vagy 2 nagy tálat, én csak így fértem el :))

A nagy tál a 10 tojásfehérjéhez szükséges, amit a vanillincukrokkal kemény habbá verünk.  

  dscf6938--medium-.jpgdscf6932--medium-.jpg

  Mivel két adag piskóta masszát készítünk, ezért a tojás sárgákat elosztjuk, 5-5-t a másik két tálba. Ezekhez hozzáadunk 6-6 evőkanál cukrot, és őket is habossá mixeljük, majd ízesítjük vanília aromával, és beleszórunk 1-1 csipet sót is. 

   dscf6934--medium-.jpg

 

Végül a 2-2 evőkanál kakaóport, a fél-fél tasak sütőport és az 5-5 ek lisztet is hozzákanalazzuk, és egyenként homogénné keverjük a mixerrel. 

  dscf6942--medium-.jpg

   Úgy találtam, hogy túl darabos a massza, ezért még 1-1 ek tejjel lazítottam őket. 

dscf6944--medium-.jpg

  Megfelezzük a tojáshabot, és spatulával belekeverjük a masszákba. 

dscf6948--medium-.jpg

  Tepsi, sütőpapír, és az egyik tál felét ! szétoszlatjuk, és mehet a sütőben, 5 perc nagylángon, + 5-10 perc kislángon sül.

 dscf6952--medium-.jpgdscf6954--medium-.jpg 

   Ha kivettük az első sütetet a papírral együtt feltekerjük, és vizes konyharuhába csavarjuk a papíros henger-sütit. 

Még 3-szor megismételjük ezt, s lesz 4 tekercsünk. ( Isteni kakaós az illatuk)

  dscf6956--medium-.jpg  

 

 

Most elkészítjük a töltelék krémet. Megfőzzük a vanília pudingot (forralunk tejet, egy kis tejben összekever csomómentesre a pudingport s 4 ek cukrot, meg az aromát, végül összeöntés, és tűzön kavargatjuk, míg besűrűsödik teljesen).

 

    Az első tekercset kigördítjük, levesszük róla a papírt, s megkenjük egy pár evőkanálnyi pudinggal, s beszórhatjuk rokokóval.  

dscf6960--medium-.jpg  

 

  Majd visszatekercseljük.

 

 

  Megtöltjük a többi tekercset is.  

  dscf6962--medium-.jpg  dscf6966--medium-.jpg 

 

  (A puding nem fog mind elfogyni, ez nem baj, még felhasználjuk)

    Egy nagyobb méretű tálat kibélelünk alufóliával.   

dscf6969--medium-.jpg    

A tekercseket, 3 rúdat  kb 0,5-1 cm vastagságúra felkarikázzuk (a szélüket levágjuk, ami nem tökéletes karikát ad, ez lesz a foltozó anyagunk)

      A tálat immár a tekercs-karikákkal is kibéleljük, a köztük felmerülő apróbb lyukakat a nyesedék sütikkel pótoljuk.

  (1 rúd tekercset tegyünk félre az aljához)

dscf6974--medium-.jpg

    800 ml tejet tegyünk fel forrni, addig mi 400 ml tejben, összekeverjük a 3 csokipuding-port 9 ek cukorral, kakaóporral, vanília aromával és rumaromával, csomómentesre, majd hozzáöntjük a forró tejhez, s kevergetjük, míg szép sűrű nem lesz.

   dscf6978--medium-.jpg

  A meggybefőttet kinyitjuk, s leszűrjük.  

  dscf6982--medium-.jpg  

 

 

 

  Kezdhetjük a süti belső rétegeit rakosgatni.

 

 

 Először csoki puding, rá egy kis meggy, majd néhány háztartási keksz.

 

 

 

dscf6980--medium-.jpg dscf6984--medium-.jpg 

dscf6988--medium-.jpg

A kekszre öntsük a maradék vanília puding felét, itt is szórhatunk rá rokokót, csak díszítésből. 

   Nekem még maradt a 3. tekercsemből egy kicsi, ezt is bele tettem a közepébe.

  Majd újra csoki puding, meggy, keksz, vanília puding, meggy, és végül megint csoki puding, míg el nem lepi a tál falát.

  dscf6992--medium-.jpgdscf6994--medium-.jpg 

dscf6995--medium-.jpgdscf7003--medium-.jpg 

   Végül elfedjük a 4 rúd kis süti karikáival, itt is betöködjük a lyukakat, és a kezünkel egy kicsit szorítsuk össze a sütit, hogy ne legyenek kiálló darabok, s hogy egybe legyen.

 

 

  Alufóliával befedjük, s már mehet is a hűtőbe.

dscf7005--medium-.jpg 

  Következő nap, egyszerűen kibontjuk, ráteszünk egy tálat, és együtt megfordítjuk őket, s kizuttyan a süti, amiről szintén egyszerűen lejön a csomagolás.

dscf7007--medium-.jpg =dscf7049--medium-.jpg

    Lehet hamizni! :) dscf7045--medium-.jpg  

                        Mézi

 dscf7055--medium-.jpg

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Grr

(Mézi, 2011.09.21 19:50)

Bocsássatok meg Kedveskéim a gügye szöveg megjelenítésért, az oldal önműködő szerkesztésbe lépett.
:)

 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2016 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 1
Összes: 101946
Hónap: 970
Nap: 55