Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kinder Pingui szeletek

2012.01.28

Kinder Pingui szeletek

dscf9452--medium-.jpg

Hamár így a fősulin megtanultunk főzni, tartottam egy kis 7 fogásos díszebédet, melyet ez a desszert zárt. :)

Idő: 2 óra + 1 éjszaka

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2 tasak vanilin cukor
  • 6 ek cukor
  • 6 ek melegvíz
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  •  
  • 400 ml habtejszín
  • 2 ek zselatin
  • 6 ek víz
  • 1 ek méz
  • fél vanília aroma
  • 6 ek porcukor
  •  
  • 1+1 tábla étcsoki
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek porcukor
  • 1 ek víz
  • 1 ek olaj
  • 1 ek kakaópor
  • fél üveg rumaroma
  • 3 ek instantkakaópor
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

A piskótával kezdjük.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük 2 vanilin cukorral.

dscf9376--medium-.jpg

A sárgákhoz adjuk a 6 ek cukrot, 6 ek vizet, 6 ek lisztet, 2 ek kakaóort, és egy csomag sütőport. Homogénné keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérje habját.

dscf9383--medium-.jpgdscf9385--medium-.jpg

Két részletben sütőpapíros tepsiben kisütjük a piskótákat, 10-15 perc alatt megsül /adag.

dscf9386--medium-.jpg

dscf9402--medium-.jpg

Félrerakjuk őket hűlni.

A tejszínt habbá verjük turmixgéppel.

dscf9392--medium-.jpg

6 ek vízbe belekanalazzuk a zselatint, s melegítjük forrásig, közben kevergetjük, mad a tejszínhabhoz öntjük 1 ek mézzel, 6 ek porcukorral és egy fél kisüveg vanília aromával együtt.

dscf9389--medium-.jpgdscf9397--medium-.jpg

dscf9400--medium-.jpg

Az egyik piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt óvatosan, és a piskótát egy méretéhez hasonló méretű tepsi aljába tesszük, s a tejszínkrém felét rákenjük.

dscf9403--medium-.jpg

Egy tábla étcsokit felolvasztunk, 10 dkg margarinnal együtt, majd hozzákeverünk 1 ek porcukrot, fél kisüveg rumaromát, 1 ek vizet, 1 ek olajat.

dscf9409--medium-.jpg

A tejszínes rétegre kenjük egyenletesen a csokikrémet.

Majd beszórjuk egy kis instant kakaóporral (édesített).

dscf9411--medium-.jpg

S ezután jön rá a maradék tejszínes réteg, eloszlatva.

dscf9412--medium-.jpg

Végül a másik piskótát is lehúzzuk a papírról, és fejjel lefelé befedjük a tortát.

Egy másik tábla étcsokit olvasztunk, már csak 5 dkg margarinnal, pici olajjal, és ezzel bekenjük sütőecsettel a süti tetejét, szintén egyenletesen.

dscf9414--medium-.jpg

Egy éjszakát hül a süti a hűtőben, majd következőnap forróvízbe mártott késsel lehet szeletelni is, jó ropogós a tetején a csoki, s puha maga a süti!

dscf9445--medium-.jpgdscf9452--medium-.jpg

Jó étvágyat hozzá! :)dscf9454--medium-.jpg

Ugye, hogy hasonlóan jó, mint a bolti? :)

Mézi

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 105614
Hónap: 1012
Nap: 25