Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kávés Krémes

2011.11.20

Kávés Krémes

 

dscf8610--medium---2-.jpg

 

Idő: 1 óra + 1 éjszaka

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 10 tojás sárgája
  • 8 ek cukor
  • 2 ek. cherry-brandy aroma (vagy rumaroma)
  • 100 g margarin
  • 1 tasak sütőpor
  • 8 ek = 110 g rétesliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek instantkávé
  • csipet só

Krém:

  • 5 csomag vanília puding (főzős)
  • 1,2 l víz
  • 13 ek cukor
  • 1 ek cherry brandy aroma (vagy rumaroma)
  • 2 ek instantkávé
  • 10 tojásfehérje
  • 2 ek cukor

+

  • kakaópor

Elkészítés:

Feltörjük a tojásokat, külön szedjük a fehérjét a sárgájától.

A sárgákból robotgéppel habot keverünk a 8 ek cukorral, fehéredésig. Majd az aromát és az olvasztott margarint is hozzáadjuk.

dscf8565--medium-.jpgdscf8570--medium-.jpg

 

dscf8571--medium-.jpg

A szárazanyagokat is összekeverjük, a 8 ek réteslisztet, a kakaóporral, sütőporral és a csipet sóval, és 1 ek kávéval.

 

dscf8574--medium-.jpg

Majd homogénné keverjük a masszával.

 

dscf8577--medium-.jpg

Kikenjük egy kis vajjal és lisztel a tepsit, (nagy méretűt 36*24 cm azt hiszem) , majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben fél órát sütjük. (5 perc nagylángon, többit alacsony fokozaton)

 

dscf8580--medium-.jpg

dscf8596--medium-.jpg

Eközben megcsináljuk a lényeget, a  krémet. :)

 

 

Kimérünk 1,2 l vizet. Ebből kb 2 decit külön kis tálkába helyezünk, a többit felrakjuk melegedni a főzőlapra egy nagyobbacska fazékba. (Nem baj, hogy épp csak az aljáig ér a víz, ugyanis a habot is ebbe a fazékba fogjuk beleforgatni...)

A 2 deci vízbe az 5 csomag vaníliapudingot a 13 ek cukorral, 1 ek aromával, és 2 ek instantkávéval kevergetjük, csomómentesre.

dscf8583--medium-.jpg

Majd a melegedő vízhez öntjük, és először normál, majd kisebb lángon fakanállal folyamatosan kavargatjuk, míg pudingállagúra besűrösödik. (kicsit több idő lesz, mint egy átlag pudingnál)

 

dscf8587--medium-.jpg

Ha kész, karamell színű, akkor jöhet a hab.

 

dscf8588--medium-.jpg

Robotgéppel és 2 ek cukorral kőkemény (na jó, elég ha kemény) habbá verjük, s ezt három részben hozzá keverjük a pudinghoz, spatulával, óvatosan. Könnyű kávés hab lesz belőle.

 

dscf8592--medium-.jpg

Ha ezzel is megvagyunk, a piskóta tetejére eloszlatjuk a krémet.

 

dscf8597--medium-.jpg

Végül szita/tejszűrő segítségével kakaóport szórunk a tetejére.

 

dscf8600--medium-.jpg

1 éjszakára be a hűtőbe, és másnap gyönyörű kis kockákat lehet belőle vágni. :)

 

dscf8611--medium-.jpg

 

dscf8610--medium---2-.jpg

 

 

Jó étvágyat!

dscf8605--medium-.jpgdscf8604--medium-.jpgdscf8606--medium-.jpg

 

Mézi :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

aantee@gmail.com

(aantee, 2012.10.16 10:35)

Mekkora tepsire adtad meg a mennyiségeket?

Re: aantee@gmail.com

(Méret, 2012.10.17 21:39)

Jó nagy volt a tepsi :) kb 36x24x6cm

 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 110798
Hónap: 1224
Nap: 33