Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyés Fatörzs

2011.10.05

                                       Gesztenyés Fatörzs

 

piliscsaba-257--medium-.jpg

 

Idő: 3 óra
Hozzávalók:
Piskóta:
-8 tojás
-2 vanillin cukor
-8-8 ek cukor
-1 üveg/doboz rumaroma (25 ml)
-1 doboz vanília aroma (25 ml)
-fél fél tasak sütőpor
-3 ek kakaópor
-1 tasak puncs puding
-fél tábla étcsoki
-4-5 ek finomliszt
-1 ek tej
-fél fél csomag gesztenyepüré
Krém:
-2 tasak csokipuding
-1/2 dióaroma (ha nem beszerezhető, jó rumaroma is)
-fél tábla étcsoki
-4 ek cukor
-2 ek kakaópor
-fél liter tej
Díszítés:
-3 dkg vaj (kis levágott kocka -olvasztva kb evőkanálnyi)
-fél tábla étcsoki
-1 csomag gesztenyepüré

-meggybefőtt

Elkészítés:piliscsaba-218--medium-.jpg
A piskótát márványosra készítettem el, csak hogy szebb legyen, nem muszáj persze, lehet csak csokisra készíteni.
A tojásfehérjéket a vanília cukrokkal kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat két tálba egyenlően elosztjuk, és 8-8 ek cukorral őket is habossá mixeljük, és külön külön az egyiket rumaromával, a másikat vanília aromával ízesítjük.
 

 

piliscsaba-221--medium-.jpgpiliscsaba-223--medium-.jpg

A rumosba teszünk kakaóport, olvasztunk hozzá fél tábla csokit, és elkeverjük.
A vaníliásba öntünk egy tasak puncs pudingot, ettől szép rózsaszín lesz.
A rumos-csokis masszához adjunk 5 ek lisztet és fél tasak sütőport, a puncsoshoz elég 4 ek liszt + 1 ek tej.

 

piliscsaba-224--medium-.jpg

 

 

Homogénné keverjük külön-külön.

 

 piliscsaba-226--medium-.jpg

 

 

 

 

 

piliscsaba-227--medium-.jpg

A gesztenyepürét (legalább 1 órával sütögetés előtt vegyük ki a mélyhűtőből) megfelezzük, s mindkét masszába elkeverjük mixerrel.

Majd a tojáshabot is egyelően szétosztjuk a masszákba, s óvatosan beleforgatjuk.
Előveszünk egy sütőlapot, vagy tepsit, sütőpapírral béleljük, s váltogatva öntünk a masszákból, picit fakanállal lehet belekeverni, egyenletesen elolszlatjuk. (Marad a masszákból!) Nekem két és fél sütet lett.

piliscsaba-232--medium-.jpg

5 percet nagylángon, 5-10 percet kislángol sül, majd kivételkor sütőpapírral együtt benedvesített konyharuhába
csavarjuk a sütit. (Egyenként az összes sütetet.)
 

piliscsaba-233--medium-.jpg

piliscsaba-236--medium-.jpgMost elkészítjük a krémet. Fél liter tejet kimérünk, s ennek is a felét felrakjuk melegedni, a másik felébe meg kevergetjük a hozzávalókat. (2 tasak csokipuding, fél dióaroma, 4 ek cukor, ebbe is olvasztunk külön fél tábla étcsokit, 2 ek kakaópor) Csomómentesre kevergetjük, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, s folyamatos kavargatás közben besűrüsödésig melegítjük.

Kicsavargatjuk a psikótákat, s szétosztlatjuk rajtuk a pudingot.

piliscsaba-239--medium-.jpg

A megybefőtt meggyeit lecsöpgtetjük, és a puddingra szétszórjuk.

piliscsaba-241--medium-.jpg

A gesztenyepüré felét kis szeletekre vágjuk, s ebből szórunk a pudingokra.
Összecsavarjuk a tekercseket.

piliscsaba-243--medium-.jpg

Picike vajat fél tábla étcsokival megolvasztunk, összekeverjük, és sütőecsettel bevonjuk csokimázzal a tekercseket.

piliscsaba-245--medium-.jpg


Reszelünk rájuk gesztenyepürét, és a tetejét is díszítjük meggyekkel.

 

 

 

piliscsaba-248--medium-.jpg

 

 

piliscsaba-263--medium-.jpg  piliscsaba-259--medium-.jpg

 

Jó étvágyat hozzá, vagy rögtön, vagy hűtve :)

 

piliscsaba-275--medium-.jpgpiliscsaba-287--medium-.jpg

                       Mézi

 

 

 

 

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2016 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 1
Összes: 102766
Hónap: 707
Nap: 24