Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Feketecsoki torta

2012.03.20

Feketecsoki torta

Eme Tortival leptem meg az Ünnepeltet! A krém lehetett volna könnyedebb kevesebb zselatinnal, de a lényeg, hogy tetszett neki! :D

dscf0019--medium-.jpg

Idő: 60 perc előkészület, 60 perc sütés, 60 perc töltögetés, díszítés, majd hűtőbe 1 éjszaka

Hozzávalók:

Csoki krém:

  • 3 tábla étcsoki
  • 25 g zselatinpor
  • 3 ek víz
  • 2 dl tej
  • 1 ek kakaópor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 üveg rumaroma
  • Majd 5 tojásfehérje +1 cs vaníliás cukor

Piskóta:

  • 10 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje
  • 300 g kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 üveg rumaroma
  • 3 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 250 g liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl napraforgóolaj

Meggyzselé:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 ek zselatinpor
  • 1 dl tej

Csokibevonat:

  • 1 ek habtejszín
  • 1tábla étcsoki
  • 1 kk olaj

Dísz:

  • 24 meggy az előbbi megybefőttből
  • 8 ek porcukor
  • 4 ek habtejszín

Elkészítés:

A csokikrémmel kezdjük a tortát. :)

Kockázzuk fel a 3 tábla csokit, és tegyük egy üvegtálba.

dscf9965--medium-.jpg

Egy másik kis tányérba szedjük ki a zselatint, és adjunk hozzá 3 ek vizet, kicsit keverjük össze.

dscf9966--medium-.jpg

Melegítsünk meg 2 dl tejet, s tegyük bele a zselatint. Ezt a meleg lötyit öntsük a csokira, közbe kézi habverővel kevergessük homogénné, szépen megolvad a csoki. Adjunk még hozzá egy kis kakaóport meg egy üveg rumaromát, végül a 2 dl habtejszínt.

dscf9968--medium-.jpgdscf9969--medium-.jpg

dscf9974--medium-.jpg

dscf9975--medium-.jpg

Ha kihült, tegyük hűtőbe.

Jön a piskóta!

Válasszuk szét a tojássárgákat a fehérjéktől, de a fehérjéket 2 külön tálba csurgassuk, 5-5.

Az egyik fehérjéset 1 vanília cukorral verjük kemény habbá.

dscf9978--medium-.jpg

Majd a sárgákhoz is adjuk hozzá a cukrot, 300 grammot, és azt is fehéredésig (a kép mutatja mennyire) verjük robotgéppel.

dscf9979--medium-.jpgdscf9980--medium-.jpg

Ehhez is adunk egy üveg rumaromát, majd 3 ek kakaóport.

Majd kimérünk 250 g lisztet és a sütőporral együtt hozzákeverjük a masszához. Hozzáöntünk még 2 dl tejet és 1 dl olajat, végül jól összeturmixoljuk.

dscf9981--medium-.jpg

Egy spatulával óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot is.

dscf9985--medium-.jpg

Kikenünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát, s picit be is lisztezzük. Előmelegítjük a sütőt.

Beleöntjük a masszát a formába, és mehet a sütőbe. 10 perc nagylángon , s még 50 perc kislángon sül. Tűpróbával ellenőrizni, ha kész.

dscf9987--medium-.jpg

Közbe felverjük a maradék fehérjét is szintén 1 vanilin cukorral. S a hűtőből kivett megdermett csokikrémhez keverjük lazításnak.

dscf9998--medium-.jpgdscf0001--medium-.jpg

Előkészítjük a meggyet, szűrjük le, rakjunk félre kb 24 meggyet, és a többit felezgessük meg.

Adjunk ehhez 2 ek cukrot.

dscf9991--medium-.jpg

1 dl tejet melegítsünk föl, adjunk hozzá 2 ek zselatint, végül a felezett meggyekkel együtt melegítsük tovább, közben kevergessük.

Ha megsült a piskóta, picit várjunk amíg kihül, majd 3 részre vágjuk fel, vízszintesen persze! :D

dscf9996--medium-.jpg

Első rétegre a csoki krémünk felét vigyük fel egyenletesen, majd a tetejére a második piskótalap jön.

dscf0004--medium-.jpgdscf0005--medium-.jpg

Arra a meggyzselé, erre pedig a csokikrém másik fele, végül a torta teteje. A lecsordogáló csokikrémmel bekenjük a süti oldalát.

dscf0007--medium-.jpg

dscf0009--medium-.jpg

dscf0012--medium-.jpg

Kockázzunk fel még egy tábla étcsokit, és öntsünk rá 1 ek habtejszínt még. Tegyük be a mikróba, közepes fokozaton 1,5 percet, majd keverjük föl, és egy kiskanál olajjal keverjük homogén csokibevonóvá. (ha szükséges visszatesszük a mikróóba még az olaj előtt)

Bekenjük vele a torta tetejét, egyenletesen.

dscf0015--medium-.jpg

A meggyeket körbe rakosgatjuk, középre egykis virágba.

4 ek habtejszínt felverünk habbá, majd hozzáöntünk még 8 ek porcukrot, és habzsákkal mintákat nyomunk a torta tetejére.

dscf0019--medium-.jpg

Ha kész, mehet a hűtőbe 1 éjszakára, hogy összeforrjanak az ízek, és már ehető is! :)dscf0070--medium-.jpgdscf0072--medium-.jpg

Jó étvágyat!

dscf0071--medium-.jpg

Puszi: Mézi

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Április >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Statisztika

Online: 2
Összes: 103834
Hónap: 982
Nap: 54