Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Charlotte torta

2011.04.11

C h a r l o t t e torta

 

dscf2806--medium-.jpg

Idő: 3 óra

 

Hozzávalók:

˜     6 tojás

˜     6 ek. cukor

˜     6 ek. finom liszt

˜     2 vanillin cukor

˜     1 sütőpor

˜     1 csipet só

˜     negyed üveg vanília aroma

˜     baracklekvár

˜     3 mandarin

˜     1 alma

˜     500 g túró

˜     4 ek. cukor

˜     100 g. natúr sajtkrém

˜     fahéj

 

Elkészítés:

         Nos, mivel nem a sütésen van itt a hangsúly ezért mertem ebbe a kategóriába osztani, egyszerűen lehetetlen volt besorolni bármihez is:) Szóval a piskótával kezdjük. Előkészítünk két üvegtálat. A 6 tojást feltörjünk, úgy, hogy külön szedjük a sárgáját a fehérjétől.

A fehérjéhez hozzáöntünk két tasak vanillin cukrot, s kemény habbá verjük.

A sárgáját, pedig 6 evőkanál cukorral felverjük, majd hozzászórunk egy csipet sót. Vanília aromával ízesíthetjük ezt. Fokozatosan hozzákeverjük a 6 ek. lisztet és a sütőport. Ezt is homogénné keverjük a habverőkkel. Majd nagyon óvatosan a habot beleegyengetjük a lisztes masszába.

dscf2736--medium-.jpg

dscf2742--medium-.jpg

Egy tepsire tett lisztezett sütőpapíron, előmelegített sütőben 5 percig nagylángon, majd 8-10 percig kis lángon sütjük a massza ¾-ét, míg egy picit barnább nem lesz.

dscf2750--medium-.jpg

A következő sütetbe megy a maradék ¼-e a masszának.

A nagyobbik adagot rögtön a kivétel után felcsavarjuk tekercsbe, hogy a piskóta teteje legyen a külseje.. (ilyenkor lehet picit ragad, de nem baj)

dscf2757--medium-.jpgdscf2763--medium-.jpg

Míg sül a pici tészta, előkészítjük a gyümölcsöket, apró darabokra vágjuk az almát, a mandarinokat gerezdekre szedjük.

A kis piskótát nem csavarjuk fel, csak félrerakjuk.

dscf2761--medium-.jpg

A piskóta tekercset újra kibontjuk, megkenjük lekvárral a közepét, s visszacsomagoljuk.

dscf2767--medium-.jpg

A töltelékhez előveszünk egy újabb tálat, s beleöntjük a fél kiló túrót, s hozzákeverünk 4 ek. cukrot, s egy kis natúr sajtkrémet, ami összetartja majd, s a cukortól ez is édes lesz. Ízesíthetjük még fahéjjal.

dscf2774--medium-.jpg

Na most jön a művészet! :D

dscf2779--medium-.jpgEgy mély üvegtálat előkészítünk. A lekváros tekercset centis vastagságú szeletekre vágjuk, s a kis csigákkal kitöltjük a tál belsejét, hogy az üveg ne látszódjon belülről. Majd jönnek a gyümölcs és túró rétegek, ízlés szerint, a lényeg, hogy az utolsó réteg túró legyen. Villával kicsit nyomigáljuk, passzírozzuk beljebb a süti belsejébe a tölteléket, hogy a gyümik közé is kerüljön túró.

dscf2782--medium-.jpg

dscf2789--medium-.jpg

Majd a kis piskótalapot fejjel lefele ráfordítjuk a tetejébe, s a széleit összenövesztjük a másik piskótával, s ezt is passzírozzuk egy kicsit középen is, hogy egybeálljon.

dscf2795--medium-.jpg

dscf2798--medium-.jpg

A süti pihen egy éjszakát a hűtőben, s a következő nap vidáman kicsússzantjuk tartójából, s egy dekoratív sütit kapunk. :)

dscf2806--medium-.jpgdscf2859--medium-.jpg

Jó étvágyat kíván Mézi! Tesónak ízlett :)

dscf2870.jpg


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Egy újabb remekmű

(Muffi, 2011.04.12 21:20)

Ezt is kipróbálom

Csúcs :)

(Mézi, 2011.05.16 11:03)

Ez a receptem csúcsokat döntött látogatottságban, beelőzte az összes többit :D
További jó ütögetést!
Puszi

 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Április >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Statisztika

Online: 2
Összes: 103833
Hónap: 981
Nap: 53