Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barackos Túrótorta

2012.06.17

Barackos Túrótorta

dscf1498--medium-.jpg

Anyukám névnapjára készült a sütemény, hamar el is fogyott a kis családi ünnepségen. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fajta sütit, kellemes, hűsítő itt a nyári melegben.

Ezzel a tortával egyben búcsúzom Tőletek a nyárra, használjátok ki a jó idő minden pillanatát! Jöhetnek a szabadtéri sportok, nyaralások, táborok, kerti partik, fagyizások, és esetleg egy-egy sütizős hétvégék! ;)

Én pedig holnaptól egy hotelben fogok tevékenykedni, a kedvenc balatoni városkámban Balatonfüreden! :)

 

Idő: 2 óra + 1 éjszaka

Hozvalók:

  • 5 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 2 cs vanillin cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 ek finomliszt
  • 4 ek olaj
  • 6 ek tej
  • pici margarin a kikenéshez
  • 1 kg túró
  • 300 g porcukor
  • 1 dl tej
  • 20 g zselatinfix
  • kb 600 g barack (vagy idénygyümölcs) vagy 2 barack konzerv
  • 2 dl víz
  • 1 zacskó gyümölcskocsonya (ízesített, ha sima akkor még 2 ek cukor)

Elkészítés:

Üssük fel a tojásokat, külön szedve a fehérjéket. A fehérjékből verjünk kemény habot, hozzáadva a 2 cs vanillincukrot.

dscf1466--medium-.jpg

A tojássárgákhoz is adjuk hozzá a 150 g kristálycukrot, verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót (sütőpor, 6 ek liszt, 4 ek olaj, 6 ek tej), s keverjük csomómentessé, és homogénné.

dscf1467--medium-.jpg

Adjuk hozzá óvatosan a fehérjehabot.

dscf1470--medium-.jpgdscf1471--medium-.jpg

Kenjünk ki egy kör alakú (26 cm átmérőjű) sütőformát (hasznos, ha kapcsos, levehető a karimája.) Lisztezzük is be egy picit, és öntsük bele a masszát.

10 percet nagy lángon sül (kb 190 fok), s még 30-40 percet kislángon a sütőben. (170 fok kb). Tűpróba, utána kivesszük hűlni.

dscf1478--medium-.jpg

Addig előkészítjük a többit. A túróhoz hozzáöntünk 300 g porcukrot, jól elkeverjük.

dscf1472--medium-.jpgdscf1474--medium-.jpg

1 dl tejet felteszünk melegedni, majd hozzáöntjük a zselatint, folytonos kevergetjük, a zacskó hátoldalán jelzett ideig (kb 3 perc), majd a túróhoz öntjük, elkeverjük.

dscf1475--medium-.jpg

A barackot cikkekre szeleteljük.

dscf1477--medium-.jpg

Ha kész a piskóta, középen vízszíntesen félbevágjuk, és a tetejét félretesszük.

Ráöntjük a túró felét, elegyengetjük.

dscf1479--medium-.jpg

Ráhelyezünk pár barackszeletet.

dscf1480--medium-.jpg

Majd a túró másik felét is rákanalazzuk, és simítjuk, majd újra barackokat helyezünk rá.

dscf1481--medium-.jpg

dscf1482--medium-.jpg

Végül beborítjuk a piskóta tetejével, ezt is befedjük barackkal.

dscf1483--medium-.jpg

dscf1485--medium-.jpg

2 dl vízet felteszünk melegedni, egy kis részét összekeverjük a gyümölcskocsonya porral (ha nem ízesített, akkor még 2 ek cukorral is), hozzáöntjük a vízhez, s folytonos kevergetés közben várjuk, hogy besűrösödjön. nem fog látványosan sűrösödni, hisz akkor dermed, ha hül. Majd lelocsoljuk vele a tortát.

dscf1486--medium-.jpg

Picit hül, majd betesszük a hűtőbe egy éjszakát pihenni.

Következő nap levehetjük a forma karimáját, és már lehet is szeletelni! :)

dscf1497--medium-.jpgdscf1498--medium-.jpg

dscf1496--medium-.jpg

dscf1503--medium-.jpg

dscf1505--medium-.jpgdscf1506--medium-.jpg

Jó étvágyat hozzá! dscf1509--medium-.jpg

Puszi: Mézi :)

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 106549
Hónap: 867
Nap: 23