Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barackos Krémes

2012.04.22

Barackos Krémes

 

dscf0694--medium-.jpg

Itt a tavasz! Gyönyörű az idő! Itt az ideje, hogy frissítőbb, könnyed desszerteket csemegézzünk! Íme egy habkönnyű édesség, hogy a napjainkat megédesítse!

 

Idő: 2 óra + éjszaka

Hozzávalók:

  • 10 tojássárgája
  • 8 ek kristálycukor
  • 2 ek vérnarancs aroma
  • 1 dl tej
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 cs sütőpor
  • 110 g finomliszt= 10 ek
  • csipet só

Krém

  • 4 cs vanília puding
  • 1 cs szamóca puding (vagy eper, vagy puncs)
  • 6 dl tej
  • 6 dl víz
  • 13 ek kristálycukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 2 vanillin cukor
  • 10 tojásfehérje
  • 2 ek cukor

Valamint:

  • 1 konzerv barack (vagy fél kiló friss barack, szezonban)
  • fahéj
  • 100 g étcsoki
  • 3 ek tej
  • kakaópor
  • porcukor
  • rokokó

ELkészítés:

Válasszuk szét a fehérjéket a sárgájuktól. A fehérjéket rakjuk félre, hűtőbe.

A sárgájukat verjük fehéredésik habverővel, s közbe adjuk hozzá a 8 ek cukrot. Öntsük hozzá az aromát, a tejet, az olajat, a csipet sót, aztán szitáljuk bele a lisztet és a sütőport is, végül homogénné keverjük el.

dscf0650--medium-.jpg

Kenjünk ki egy nagyobb, magas falú tepsit, lisztezzük is ki, majd öntsük bele a msszát, és 10 percet nagylángon, majd még olyan 40 percet kis lángon sül, tűpróbáig.

 

dscf0651--medium-.jpg

Közben megcsinljuk a süti jellegzetességét, a krémet. :)

 

Mérjünk ki 6 dl tejet és 6 dl vízet, öntsük össze, és a felét rakjuk fel melegedni. A másik feléhez adjuk hozzá az 5 cs pudingport, 13 ek cukrot, egy kis vanília aromát, és 2 cs vanilincukrot. Csomómentesre keverjük el, erre egy villa a legpraktikusabb. Majd öntsük a melegedő folyadékhoz, és besűrösödésig keverjük folyamatosan.

dscf0652--medium-.jpg

Majd a tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük egy nagyobbacska tálban.

 

Ha már picit hűlt a puding, spatulával egyengessük bele a tojáshabot.

dscf0654--medium-.jpgdscf0657--medium-.jpg

A barackot vágjuk kis szeletekre, szórjuk meg egy kis fahéjjal, s a krémből 3 ek-val vegyünk ki, s keverjük a barackhoz.

 

dscf0653--medium-.jpg dscf0656--medium-.jpg

100 g étcsokit olvasszunk fel mikróban 350 W-on 2 percig, majd 3 ek tejet is 2 percig, és locsoljuk meg vele a csokit, s kavarjuk fel, így szépen megolvad a csoki. Ehhez is adjunk 5 ek krémet.

 

dscf0662--medium-.jpg

Ha megsült a psikóta vegyük ki, s a barackos krémmel kenjük be.

 

dscf0658--medium-.jpg

dscf0660--medium-.jpg

Erre jön a sima krém egyik fele, egyengessük el. Majd a csokis krémből is kanalazzunk rá, s végül fedjük be a krémünk többi részével. Jó magasan betelíti a tepsit. Ha maradt még csokis krémünk még a tetejére két sávban kenjük fel.

 

dscf0663--medium-.jpg

dscf0664--medium-.jpg

dscf0667--medium-.jpg

dscf0668--medium-.jpg

A tetejét szórjuk meg kakaóporral (én itt használtam egy tortadíszítő formát, amin keresztül szórtam a porcukot, így szép mintás lett, de erre lehet használni torta csipkét, vagy akár mi is kivághatunk papírból ilyen terítőformát. Helyezzük a sütire, szórjuk rá a kakaóport egy szitán keresztül, majd vegyük le a papírt.) Majd a közepét porcukorral is megszórtam.

 

dscf0669--medium-.jpg

dscf0673--medium-.jpg

Dísznek rokokót tettem a közepébe.

 

Tegyük hűtőbe, és a következő nap lehet szeletelni! :)

dscf0676--medium-.jpgdscf0695--medium-.jpg

 

Jó étvágyat! Puszi: Mézidscf0703--medium-.jpg :)

dscf0694--medium-.jpg

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 108563
Hónap: 1082
Nap: 32