Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi puding dombocska

2011.03.12

 Tavaszi puding dombocska

 dscf2261--medium-.jpg

Idő: 1 óra + 1 éjszaka

Hozzávalók:

{  2 zacskó pudingpor (egy vaníliás, és valamilyen rózsaszín /eper, puncs stb/)

{  gyümölcs mix – legjobb a friss, 1 körte, 1 szőlőfürt, barack alma, 3 narancs , cseresznye vagy ha nincs szezon, akkor konzerv mix gyümi (van ilyen, hogy sok féle gyümölcs egybe) + narancs

{  1 zacskó háztartási keksz

{  kristálycukor

{  rumaroma

{  1 citrom

{  1 liter tej

Elkészítés:

         Vegyünk elő 6 kis üveg tálkát, vagy bármilyen formát, amit szeretnénk, mert ilyen alakúak lesznek a kis dombocskáink.

         Készítsük elő a gyümölcsöket, hámozzuk meg őket, daraboljuk, vagy szedjük szét őket cikkekre.

A tálkák aljába helyezzünk el dizájnosan néhány gyümit, hisz ez lesz a teteje a sütinek. Középre tegyünk valami kirívó színűt, majd köré válogathatunk egyéb színt, s 4-4 narancs cikkel részekre bontjuk a teret, álló formában, hogy átfogja majd a pudingot is. A gerezdek közé 1-1 háztartási kekszet rakunk így tálkánként 4-et, falnak.

1--medium-.jpg

Én a rózsaszín pudinggal folytattam. Kevesebb, mint fél liter tejet felforraltam, s közben egy másik edényben egy ujjnyi tejben összekevertem a pudingport, 3,5 evőkanál cukorral, s a rumaromának a felével, majd reszeltem bele egy fél citromhéját is. Utána hozzáöntöttem a tejhez, s addig kevertem, míg az beűrösödött. Mindegyik tálkába öntöttem, míg el nem fogyott.

dscf2220--medium-.jpg

Ezután mindbe tettem még sok-sok gyümölcsdarabkát és 1-1 kekszet fektetve, amire a citromból csurgattam levet, és rumaromából is 1-1 cseppet raktam rá. Majd még egy kis gyümölccsel megszórtam.

dscf2223--medium-.jpg

Majd ugyanúgy, ahogy az epres pudingot, elkészítettem a vaníliásat, csak ebbe tettem még fahéjat is, viszont rumaromából kevesebbet, hogy a színe megmaradjon sárga. Ha kész, ezzel is leöntöttem mind a 6 tálkát, hogy sima legyen a felületük.

dscf2228--medium-.jpg

dscf2231--medium-.jpg

Mindet lefedtem 4-4 keksszel, amire ismét csorgattam citromlevet, és egy kis rumaromát. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd tegyük be őket a hűtőbe egy éjszakára, s a következő nap ki lehet őket pottyantani tányérra – egy kis rázással-, s megőrzik a domb alakjukat. J Szép színes tavaszi édességet kapunk!

dscf2251--medium-.jpg

dscf2261--medium---2-.jpgÉs még a névnaposnak is tetszett: 

dscf2277.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2016 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 1
Összes: 102766
Hónap: 707
Nap: 24