Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Varázspálcák, avagy sült hagymás grissini

2012.05.19

Varázspálcák ~ Sült hagymás grissini

 

dscf0929--medium-.jpg

Idő: 45 perc előkészület + 5*15 perc sütés = kb 2 óra

 

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 szál újhagyma zöldje
  • csipet só
  • 2*400 g liszt
  • 5 ek tej
  • 2 kk cukor
  • 2 cs élesztő (1-1 ek)
  • 250 g margarin (1 kocka)
  • 2 tojás (1+1)
  • 1 nagy pohár tejföl (315 g)
  • 3-3 kk só
  • 1 kk citrombors (vagy tarkabors) + 1 ek piros fűszerpaprika
  • 1 kk bazsalikom  + 1 kk majoranna + 1 kk oregánó
  • reszelt sajt (elhagyható)

Elkészítés:

Mossuk meg az újhagymát, vágjuk le a zöldjét, és ezt karikázzuk fel.

dscf0881--medium-.jpgdscf0882--medium-.jpg

Hámozzuk meg a vöröshagymákat és vágjuk apróra. (ha előtte a csupasz hagymát megmossuk, kevésbé fogunk sírni :)

 

Egy kis olajon serpenyőben futassuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a zöldhagymát, pároljuk meg benne, kb 5 percig. Picit sózzuk meg.

dscf0883--medium-.jpg   dscf0885--medium-.jpg

Vegyünk elő két tálat, és készítsünk el két, egyelőre ugyanolyan tésztát.

 

5 ek tejet melegítsünk meg (mondjuk a mikróban 1,5 percig). A felét öntsük át egy másik kistányérba. Mindkettőhöz adjunk 1-1 kiskanál kristálycukrot. Majd 1-1 cs szárazélesztőt.

A nagytálakba mérjünk ki 400-400 g finomlisztet.

A margarint felezzük meg, külön külön olvasszuk fel (mikróban 2 perc 350 W-on) és öntsük a lisztekre.

A tejfölnek is az egyik felét az egyikbe, másikat a másikba kanalazzuk. Majd mindkettőbe ütünk 1-1 tojást.

dscf0886--medium-.jpg

Ha felfutott már az élesztő ezt is beleönthetjük a tejjel együtt, majd 3-3 kiskanálnyi sót szórunk bele. (aki kevésbé szereti ha valami nagyon sós, akkor elég 2-2).

 

A habverőnek a dagasztó fejét (spirál alakú) használva, keverjük homogénné a két masszát.

dscf0888--medium-.jpg

Most csak az egyikhez adjunk hozzá egy kis citromborsot, és egy ek fűszerpaprikát. A másikhoz a zöldfűszereket. Majd a sülthagymát is beletesszük, fele fele arányban.

 

Egyenként jól keverjük össze.

dscf0890--medium-.jpg

Kb 15 percig hagyjuk őket kelni. Addig elő lehet készíteni a deszkát és a sodrófát, a sütőlapot, és a sütőpapírt.

 

Nyújtsuk ki egy kis liszten a zöldfűszeres masszát.

dscf0893--medium-.jpg

Tegyük a tetejére a pirospaprikás masszát és ezen nyújtsuk ki, így alul vilgosabb, felül a pirosas tészta van.

 

dscf0894--medium-.jpg

Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral, picit lisztezzük be.

 

Vágjunk 0,5 cm csíkokat a tésztából, sodorjuk meg (így lesz két színű), és a két végét a papírra nyomva helyezzük őket el, egymás mellé pár miliméter távolságban. Én egyszerre két adagot sütöttem, összesen 5-6 sütőlapnyi lett.

dscf0895--medium-.jpg

Reszelt sajtal megszórhatjuk.

 

dscf0897--medium-.jpg

1-1 sütet kb 15 percig sül, 5 perc nagy lángon, a többin kicsin, de ez attól is függ ki hogy szereti, kicsit keményebben, (ropisan) vagy puhábban. :)dscf0900--medium-.jpg

 

Ha  kész, már lehet is rágcsálni! ;) Vigyázat! Hamar elfogyós...

Puszi: Mézi

 

dscf0920--medium-.jpgdscf0929--medium-.jpg

dscf0940--medium-.jpg

No, és lehet vele játszani is. :) Jó étvágyat! dscf0915--medium-.jpg

 


 

 

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 110798
Hónap: 1224
Nap: 33