Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Linzer

2011.03.13

 Linzer

 

linzer-023--medium---small-.png

 

 Hozzávalók:

linzer-001--medium---small-.png

  •      50 dkg liszt
  •      20 dkg porcukor
  •      25 dkg sütőmargarin
  •       1 csomag sütőpor
  •       1 csomag vaníliás cukor
  •       3 tojás sárgája
  •       1 nagy evőkanál tejföl
  •        lekvár a töltelékhez

  

 

 

Elkészítés:

 Első lépésként mérjünk ki mindent (a tejfölt nem muszáj), mivel a jó linzer titka (legalábbis az okosok szerint) a gyors elkészítés. A margarint kockázzuk fel, az se baj, ha miután kivettük a hűtőből, hagyjuk pár percet állni. Érdemes ezzel kezdeni, mert mikrózni nem szabad, de puhának kell lennie.

  

linzer-004--medium---small-.png

 Keverjük el a lisztben a sütőport. Egy másik tálban keverjük ki a cukrot a margarinnal, majd adjuk hozzá a tojássárgáját.

 

linzer-007--medium---small-.png

 

linzer-010--medium---small-.png

 Ezután a vaníliás cukrot, majd a sütőporral összekevert lisztet. Végül a tejfölt.

Miután végeztünk a hozzávalók összekeverésével, be kell vetnünk a kezünket. A viszonylag darabos tésztát nyújtódeszkára kiöntjük, majd (szükség esetén liszttel) összegyúrjuk. 30 percet pihentetjük, ha nincs túl hideg (kb. mint a hűtőben vagy picit melegebb) a teraszon, egyébként a hűtőben.

 Utána lisztezett táblán elnyújtjuk, és kiszaggatjuk.

linzer-013--medium---small-.png

 

 

 

 

Sütőpapírral kibéleljük a tálcát, és kb. 200-250 °C-on 8-10 percig sütjük.

linzer-014--medium---small-.png

 

 

 



 

 

linzer-016--medium---small-.png

 

 

 

 

  

Vigyázzunk, hogy ne kezdjen el barnulni.

  
 

linzer-020--medium---small-.png

 

 

 

 

Miután megsült, megvárjuk, míg kihűl.

 

  

 Majd kettesével, lekvárral összeragasztjuk, végül megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

linzer-023--medium---small-.png
Jó étvágyat!

linzer-024--small-.png

Muffi 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Muffi

(Jénai, 2011.07.06 12:49)

Szia Muffi!
Épp elkészültek a sütik, a fele már el is fogyott! Köszönjük a receptet, isteni! :)

Tetszik

(Mézi, 2011.03.13 12:40)

Szió! Nagyon jó a recept, a képek is. Biztos kipróbálom, nekem mindig valahogy odaégett eddig és kemény lett, de ezentúl jobban figyelek. :)
Puszi: Mézi

 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Április >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Statisztika

Online: 2
Összes: 103834
Hónap: 982
Nap: 54