Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Habcsók Torta

2012.03.15

Habcsók Torta

dscf9938--medium-.jpgdscf9946--medium-.jpg

Lement a szülinapi játékunk, ünnepeltünk Habcsók Szülinapot is, igaz kissé megkésve, s íme megérkezett a torta receptje is! :) Mostanság kicsit leálltam a sütögetéssel, most bevallom miért ... Először is, beneveztem egy Food and Design versenyre, ahol egy főételt kellett főznöm Tavasz jeligével, és az utóbbi hetekben ez járt a fejemben, miképp is legyen, meg is főztem, a zsűri azóta is gondolkodik, szóval eredmény még nincs. :) Ha kiváncsiak vagytok rá, majd felteszek képet, de ugyebár ez nem desszert. :D Valamint vendéglátós nyári gyakorlati helyet kerestem, és fel is vettek Balatonfüred egyik neves szállodájába, így nyáron onnan fogok Nektek írni! ;) No de most lássuk ezt a tortát...

Idő: 1 óra

Hozzávalók:

  • 2 csomag vanília puding (főzős)
  • 6 dl tej
  • 7 ek kristálycukor
  • 220 g liszt
  • 4 dl tej
  • 3 tojássárgája és fehérje
  • 2 ek kristály cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vanillin cukor
  • némi olaj a sütéshez
  • 200 g porcukor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • kis vaj és liszt a tesi kikenéséhez

Elkészítés:

Főzzük meg egybe a két csomag vanília pudingot 6 dl tejben, hozzáadva 7 ek kristálycukrot, folyamatosan kevergessük főzés közben. Egy pudignál sűrűbb krémet kapunk.

dscf9877--medium-.jpg

A sűrűbb palacsinta tésztát kikeverjük 220 g liszt, 4 dl tej, 3 tojássárgájával, 2 ek cukorral és 1-1 tasak sütőporral és vanilin cukorral.

dscf9880--medium-.jpgdscf9883--medium-.jpg

Palacsintasütő serpenyőben kisütjük a vastag palacsintákat, kb 6 db lesz. Muffi szerint a legjobb, ha a feldobva fordítjuk meg őket, sütési ideje megegyezik az alap palacsintáéval, a lényeg hogy folyamatosan ellenőrizgessük egy fa spatulával, vagy hosszabb élű késsel az alját.

dscf9886--medium-.jpg

dscf9890--medium-.jpg

Ha kész, akkor egy kör alakú tepsit kikenünk vajjal/margarinnal , belisztezzük, és a közepébe teszünk egy palacsintát.

Megkenjük pudingal, és így tovább 1 réteg palacsinta 1 réteg puding.

dscf9895--medium-.jpg

dscf9898--medium-.jpg

A 3 megmaradt fehérét kemény habbá verjük, majd hozzáöntünk 200 g porcukrot és egy kávéskanál citromlevet. Majd még tovább verjük a robotgéppel, egésszen addíg amig megkeményszik kicsit jobban, ezt sajnos ki kell várni.

dscf9889--medium-.jpg

Ezzel a habbal bekenjük a sütink tetejét és oldalát is, majd a maradékból habcsókokat nyomunk a tetejébe, habzsákkal.

dscf9902--medium-.jpg

dscf9904--medium-.jpg

dscf9906--medium-.jpg

Előmelegített sütőben kb 3 percig sül, amíg a teteje picit megbarnul.

dscf9914--medium-.jpg

A külső hártya keményszik csak meg, így ropogós lesz beleharapva, viszont utána találkozunk a lágy habbal, isteni! :)

Lehet is szeletelni, mi még ünnepeltük egy picit a honlap 1. szülinapját. :)

dscf9931--medium-.jpg

dscf9936--medium-.jpgdscf9938--medium-.jpg

dscf9943--medium-.jpg

Jó étvágyat, További Kellemes Süti nézegetést, és süti majszolást! :)dscf9949--medium-.jpg

Puszi: Mézi

dscf9946--medium-.jpg

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2016 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 1
Összes: 102766
Hónap: 707
Nap: 24