Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tripla-csokis keksz

2011.03.25

Tripla-csokis keksz

    dscf2505--medium-.jpg

  Idő: 2 óra +1 óra = 3 óra

 Hozzávalók:

  ˜     300 g liszt

   ˜     fél kiskanál sütőpor

   ˜     fél kiskanál só

   ˜     4 evőkanál kakaópor

   ˜     1 csokis pudingpor

   ˜     100 g margarin

   ˜     6 evőkanál kristálycukor

   ˜     3 tasak vanillin cukor

   ˜     2 tojás

   ˜     1-1 kiskanál rum aroma + vanília-, és mandula aroma

   ˜     1 kiskanál instant kávé

   ˜     1,5 tábla étcsoki

   ˜     fél tábla fehér csoki

 
Elkészítés:

  A margarint kenhetővé olvasztjuk, majd a cukorral habosra verjük azt. Hozzáadjuk a két tojásdscf2472--medium-.jpg sárgáját, a fehérjét két tasak vanilin cukorral habossá verjük (itt nem kell nagyon keménnyé). A sága masszánkhoz belekanalazzuk a 3 féle kiskanálnyi aromákat, egy evőkanálnyi vízben elkevert kávét, s keverjük össze. Egy tábla csokit felolvasztunk, s ezt is belekeverjük a masszába. Egy másik tálkában a lisztet összekeverjük a fél kiskanálnyi sóval és a 4 evőkanálnyi kakaóporral, valamint a pudingporral. A két masszát összekeverjük, majd a habot is hozzáadhatjuk.

dscf2474--medium-.jpg

 

dscf2480--medium-.jpg

 

 

 

 

dscf2483--medium-.jpg

dscf2487--medium-.jpg

 

Fél tábla étcsokit és pár kocka fehércsokit feldarabolunk pici darabokra, majd ezt is belekeverjük a barna tésztánkhoz.

dscf2489--medium-.jpg

 

dscf2490--medium-.jpgEgy kiskanállal kiveszünk egy kis masszát a tálból, gombócot formálunk belőle, s az alját egy kis lisztbe mártjuk, s sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kis golyókat, legalább három centire egymástól. (én messzebbre tettem őket, de szinte nem is folyt el semerre, így lehet egyszerre többet is sütni) 

dscf2495--medium-.jpg

 

2-3 percet nagy lángon sülnek, majd 5 percet kislángon, s gyorsan pakolgasd ki őket , s jöhet a következő adag a sütőbe. Nekem ez 3 adag lett, olyan 35 kis golyócska.

dscf2497--medium-.jpg

 

 

 

 

 

 

Amikor kiveszed még puha a tészta, az étcsoki meg főleg folyós, de 10-20 perc múlva már egész jó állaguk van, ekkor jöhet rá a díszítés.

dscf2502--medium-.jpg

 

 

 

Olvassz meg fél tábla fehér csokit, majd egy hideg vizes tálba hűtsd le, s mint ha mézeskalácshoz készítenéd a habzsákot, vagy a zacskó-zsákot aminek a végébe ejtesz egy  icipici lukat, megtöltöd azt, s kedvedre lehet rajzolgatni a sütikre.

dscf2505--medium-.jpg

 

 

Ennek még száradnia kell, mondjuk egy órát. S ha megvan, helyezd el őket egy kis dobozba, s puhulnak még egy kicsit míg meg nem eszik őket! Jó étvágyat! Mézi

img090--medium-.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 110798
Hónap: 1224
Nap: 33