Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kávélikőr - házi Kahlua

2012.01.26

 Kávélikőr

 

dscf9062--medium-.jpg

 

Ezt a nedűt is még Karácsony táján készítettem el, csak a vizsgaidőszak közbeszólt, így most teszem fel Habcsók-lakra, de be kell, hogy valljam, amellett, hogy ajándékba is készítettem, én is rájártam eme itókára, meg persze sütikre is, hogy kibírjam azt a sok hetes tanulás-áradatot. Egy szó mint szász, finom, érdemes kipróbálni! :)

Idő: kb 20 nap

Hozzávalók:

  • 0,25 l vodka
  • 60 g őrölt kávé
  • 2 tasak vanillin cukor
  • 0,25 l víz
  • 1 ek fahéj
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 200 g cukor
  • +1 vaníilin cukor
  • 1 csomag főzésnélküli vaníliás puding

Elkészítés:

 

dscf8824--medium-.jpgdscf8825--medium-.jpg

 

A vodkát és a kávét és 2 csomag vanilin cukrot keverjük kicsit össze egy fazékban, majd fedjük le alufóliával, és rakjuk hűvös helyre (kamrahőmérsékletre) 5 napig.

 

dscf8826--medium-.jpgdscf8831--medium-.jpg

 

5 nap elteltével a 0,25 l vízben olvasszuk föl a 200 g cukrot, majd keverjük a kávés vodkához, ízesítsük még szegfűszeggel, fahéjjal, ízlés szerint még egy vanilin cukorral, s fedjük vissza és még 15-20 napig érleljük.

 

dscf8900--medium-.jpgdscf8903--medium-.jpg

 

Majd megint keverünk rajta, s átszűrjük egy szűrő segítségével.

 

 

dscf8979--medium-.jpg

 

 

Végül a főzés nélküli pudingporral beűrítjük, s palackozzuk.

 

dscf9079--medium-.jpg

dscf9065--medium-.jpg

 

Egészségetekre! :) 

A likőr enyhén behűtve a legjobb, lehet tálalni tejszínhabbal, süteménykrémekhez is felhasználható, s kávé mellé is megállja a helyét.

Mézi

 

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2016 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 2
Összes: 100883
Hónap: 1064
Nap: 32