Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csoki likőr

2011.12.28

Csokoládé likőr - Creme de Cacao

A főiskolán a likőrőkről tartottam egy kis előadást, ekkor ragadott meg a likőrkészítő szenvedély, így Karácsony előtt még pont időben elkezdtem, s azóta már át is adtam a kis palackokat. Itthon már kóstoltuk is, és egészen megnyerő. A neten többféle recept kering, de picit mehijedtem a tisztaszeszes, tojásos receptektől, így találtam ki, ezt a kevesebb alkoholszázalékos (34% körül) de romlékony anyagmentes likőrt. :)

 

dscf9072--medium-.jpg

Idő: kb 20 nap

Hozzávalók:

  • 0,25 l vodka
  • 60 g kakaópor
  • 2 tasak vanilincukor
  • 0,25 l víz
  • 200 g cukor
  • 1 ek fahéj
  • 1 csipet szegfűszeg
  • fél tábla étcsoki
  • főzés nélküli csokipudingpor
  • üveg+dugó

Elkészítés:

A vodkát egy kis fazékba öntjük, s hozzákeverjük a kimért kakaóport és a két tasak vanilin cukrot.

dscf8823--medium-.jpgdscf8829--medium-.jpg

Alufóliával lefedjük, s 5 napig kamrahőmérsékleten tároljuk.

dscf8830--medium-.jpg

5 nap múlva 0,25 l vízet forralunk, s felolvasztjuk benne a cukrot, majd a kakaós vodkához öntjük, elkeverjük újra, ízesítjük 1 ek fahéjjal, és egy kis szegfűszeggel is még, majd újra lefedjük, s további 15 napig érleljük.

dscf8897--medium-.jpgdscf8898--medium-.jpg<- cukorszirup

dscf8899--medium-.jpg

dscf8902--medium-.jpg

15 nap múlva: Újra felkeverjük, s átszűrjük a likőrt.

dscf8974--medium-.jpg

Megolvasztjuk a fél tábla étcsokit, s hozzákeverjük.

dscf8975--medium-.jpg

Hozzáadjuk a pudingport, s turmixgéppel felverjük, míg besűrösödik. Üvegekbe töltjük, amiket kedvünkre díszíthetünk is akár. :)

dscf8976--medium-.jpg  dscf8977--medium-.jpgdscf9072--medium-.jpg

dscf9069--medium-.jpgEgészségetekre! :)

Mézi

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2016 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 2
Összes: 100883
Hónap: 1064
Nap: 31