Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szinyei Merse Pál - Majális

2012.02.02

Majális

 kiskep.jpgdscf9579--medium-.jpg

 Imádom a festészetet, a műveket és festeni egyaránt, így gondoltam egyesítem a két hobbymat, süssünk festményt!

Idő: 3,5 óra

Hozzávalók:

  • egy tepsi süti - itt most túrós-boci kráter
  • 2 tábla fehér csoki
  • 1-1 ek olaj
  • hamis marcipán: 1 dl tej, 100 g rétes liszt, 200 g finom liszt, 125 g margarin, 3 ek színtelen mandula aroma, 300 g kristálycukor
  • 2 kiskanál kékszínű curacao aroma
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 1 kiskanál cherry brandy aroma
  • 2 kiskanál rumaroma
  • 2 kiskanál zöld színű mandula vagy dió aroma
  • Dr. Oetker 4 színű cukormáz toll (kontúr)

Elkészítés:

Elkészítjük a hamis marcipánt, a liszteket összekeverjük a cukorral, a felolvasztott margarinnal, mandulaaromával, és a tejjel, és melegítjük miközben folyamatosan kevergetjük, ha teljesen homogén levsszük a tűzről.

dscf9494--medium-.jpg

Ha kráter süti az alap, kiegyenesítjük a süti felületét, betömködjük egy kis hamis marcipánnal a lyukakat.

 dscf9509--medium-.jpg

Külön külön megolvasztjuk a két tábla fehércsokit, mindkettőhöz keverünk 1-1 ek olajat. Az egyikhez még adunk 1 kiskanál zöld mandulaaromát, a másikból 2 ek fehércsokit átrakunk egy harmadik tálkába, és a maradékhoz egy kiskanál kék színű curacao aromát (vagy kék ételfestéket) keverünk.

A fehéret középre, a kéket ének, a zöldet a kép szerint domszerűen rákenjük a sütire.

dscf9526--medium-.jpg

A hamis marcipánt 6 kis tálkába szedjük, 5-öt színezünk az aromákkal, az hatdik sima, az lesz a bőrszín.

dscf9533--medium-.jpg

Kiskés és kisvilla segítségével felvisszük a figurákat, és a mintákat, majd a cukormázas tollakkal kontúrokat húzunk, és a részleteket kidolgozzuk, mint a piros csokornyakkendők, masnik, arcok, s a virágok, felhők.

Készül a mű:

dscf9529--medium-.jpg

dscf9535--medium-.jpg

dscf9579--medium-.jpg

kiskep.jpg


Részletek:

dscf9546--medium-.jpg

dscf9547--medium-.jpg

dscf9548--medium-.jpg


dscf9553--medium-.jpgMajd hűtjük pár órát, és akár lehet is szeletelni.

dscf9584--medium-.jpg

Jó étvágyat! :)dscf9586--medium-.jpg

Mézi

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat Mézivel

hajnalka.patak@gmail.com



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Statisztika

Online: 1
Összes: 105614
Hónap: 1012
Nap: 25